Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada za omilitev posledic koronavirusa

  Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter z drugimi institucijami pripravil ukrepe za omilitev posledic širjenja koronavirusa. Nekateri so vezani na prilagoditve že uveljavljenih finančnih spodbud in instrumentov, prav tako pa bo uvedeni novi likvidnostni krediti.

  Arhiv: Proizvajalci dezinfekcijskih izdelkov za roke in površine

  Zaradi številnih povpraševanj članov, ki iščejo dezinfekcijske izdelke za roke in površine, je Združenje kemijske industrije pripravilo pregled slovenskih proizvajalcev dezinfekcijskih izdelkov za roke in površine.

  Arhiv: Sberbank banka spada v sam vrh med bankami z največ odobrenih kreditov v okviru Slovenskega podjetniškega sklada in je vodilna v realizaciji kreditov Sklada skladov

  Sberbank banka v sodelovanju s SID banko in Slovenskim podjetniškim skladom podjetjem in samostojnim podjetnikom omogoča lažji dostop do ugodnih virov financiranja tekočega poslovanja, investicijskih vlaganj, razvoja in rasti podjetij. Omogoča vam hitrejše, lažje in cenejše pridobivanje bančnih kreditov za financiranje obratnih sredstev, širitev dejavnosti, spodbujanje zasebnih vlaganj, krepitev razvojno-tehnoloških rešitev v vašem podjetju in dolgoročnih investicij.

  Arhiv: Bonitete - dopolnjeno pojasnilo

  FURS je objavila dopolnitev pojasnil v zvezi z obračunavanjem bonitet po Zakonu o dohodnini.

  Arhiv: GEA College, dobitnik priznanja Pomladni Veter 2016, letos praznuje častitljivih 30 let

  V letošnjem letu bodo na Gea Colegge na različne načine obeleževali 30 let od podpisa ustanovne pogodbe, ki se je na pobudo podjetnikov, predavateljev in akademikov in 43 družbenikov, zgodil dne 16.2.1990 v Bohinju. GEA College že od svoje ustanovitve velja za sodobno, butično poslovno šolo, kjer se generacije sedanjih in prihodnjih poslovnežev učijo veščin podjetništva, managementa in marketinga. Poleg mednarodno akreditiranih dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov izvajajo še poslovne treninge, usposabljanja ter delavnice za podjetja in njihove zaposlene. V izobraževalnem procesu so zavezani spodbujanju podjetniške miselnosti in razvoju kompetenc 21. stoletja.

  Arhiv: 20 let Združenja laboratorijske zobne protetike Slovenije

  Pod okriljem GZS Podjetniško trgovske zbornice ustvarja svoje vsebine 12 različnih združenj - sekcij. Eno izmed njih, v letu 2020 obeležuje 20 let obstoja in to je Združenje laboratorijske zobne protetike Slovenije. 31. januarja in 1. februarja 2020, je v njihovi organizaciji na UL Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, potekal že 4. bienalni strokovno - izobraževalni seminar z mednarodno udeležbo: LABORATORIJSKA PROTETIKA 2020. Na fotografiji z leve proti desni: Mirjan Forjanič - predsednik, Vida Kožar -direktorica GZS PTZ, Mirjana Zagoričnik - namestnica predsednika, Sonja Šmuc - generalna direktorica GZS in Franc Rojko - predsednik nadzornega odbora združenja.

  Arhiv: Pozor pri izračunu plač: Najnižja osnova za obračun prispevkov se razlikuje od minimalne plače

  Najnižja osnova za obračun prispevkov trenutno znaša 975,30 € in velja že za plačo za december 2019. Nova višina minimalne plače (940,58 €) pa se uporablja šele od 1. januarja 2020. Minimalna plača ima po noveli zakona o minimalni plači, ki je stopil v veljavo s 1. januarjem 2020, spremenjeno strukturno. Iz izračunane plače se odštevajo postavke, kot so dodatki in delovna oz. poslovna uspešnost. BTO1 v tem primeru ni več relevanten. Pri določitvah najnižjih osnov za obračun prispevkov pa se še vedno izhaja iz BTO 1, ki vključuje vse elemente plače.

  Arhiv: Zbiramo predloge za podelitev priznanja Pomladni veter 2020

  Tudi v letošnjem letu, bomo v okviru 7. konference za mala in srednje velika podjetja, podelili priznanje "Pomladni veter". Priznanje "Pomladni veter" bo GZS-Podjetniško trgovska zbornica že sedmo leto zapored podelila ustanovi, organizaciji, družbi ali posamezniku, ki je po mnenju članov GZS ali združenj, sekcij, zbornic znotraj GZS, največ prispeval pri spodbujanju podjetništva in zdravega podjetniškega okolja v Sloveniji. Priznanje lahko prejmejo posamezniki, podjetniki in podjetja ter druge osebe javnega in zasebnega prava za svoj prispevek k razvoju podjetništva (zbornice, združenja, podjetniški inkubatorji, tehnološki parki, grozdi, javne agencije, lokalne skupnosti idr.).

  Arhiv: Sprememba Javnega poziva Vavčer za dvig digitalnih kompetenc

  Slovenski podjetniški sklad objavlja spremembo vsebine Javnega poziva Vavčer za dvig digitalnih kompetenc objavljenega v Uradnem listu RS, št. 54/19 z dne 6. 9. 2019 in spremembe v Uradnem listu RS, št. 58/19 z dne 27. 9. 2019.

  Arhiv: Sprememba Javnega poziva Vavčer za pripravo digitalne strategije

  Slovenski podjetniški sklad objavlja spremembo vsebine Javnega poziva Vavčer za pripravo digitalne strategije, objavljenega v Uradnem listu RS, št. 22/19 z dne 5. 4. 2019 in spremembe v Uradnem listu RS, št. 54/19 z dne 6. 9. 2019.

  Arhivi