Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Spletni trgovci - zagotavljanje skladnosti z zakonodajo varstva osebnih podatkov

  Informacijski pooblaščenec v praksi zaznava težave pri spletnih trgovcih pri izpolnjevanju njihovih obveznosti glede informiranja posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov skladno s Splošno uredbo, zato je preventivno pozval štirideset spletnih trgovin k upoštevanju predpisov.

  Arhiv: Sprememba dokumenta in nov dokument s strani Finančnega Urada RS

  Finančni urad RS je v zvezi z davkom na dodano vrednost objavil nov dokument: Poslovanje z "neplačujočimi gospodarskimi subjekti" in odgovornost gospodarskih subjektov za plačilo utajenih davčnih obveznosti ter spremembo dokumenta: Pooblaščeni gospodarski subjekt (AEO).

  Arhiv: Stalno poklicno usposabljanje zavarovalnih posrednikov

  22. oktobra 2019 je Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice izvedlo 5. Seminar za zavarovalne posrednike, ki je namenjen stalnemu poklicnemu usposabljanju zavarovalnih posrednikov in predstavlja priložnost za nadgrajevanje strokovnega znanja zavarovalnih posrednikov, medsebojno izmenjavo mnenj in informacij ter druženje.

  Arhiv: Statistični podatki: trgovina in storitve

  Zadnji statistični podatki iz področja trgovine in storitev.

  Arhiv: Konferenca GoDigital 2019: podatki in umetna intiligenca

  Rezervirajte si čas, 19.11.2019 za osrednjo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence GoDigital. Konferenca bo povezala poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem v poslovne procese. Konferenca je namenjena vsem direktorjem poslovnih enot (proizvodnja, marketing in prodaja, razvoj, …), direktorjem informatike in CIO-tom, ter tistim vodilnim, ki se ukvarjajo z razvojem poslovanja.

  Arhiv: Javni povabili s strani Zavoda RS za zaposlovanje za delovni preizkus in usposabljanje v učnih delavnicah

  Zavod RS za zaposlovanje je ponovno odprl javno povabilo za usposabljanje v učnih delavnicah tudi za vzhodno kohezijsko regijo ter podaljšal veljavnost javnega povabila za delovni preizkus do konca letošnjega leta.

  Arhiv: Preverite v katerih občinah so na voljo sredstva za spodbujanje in razvoj malega gospodarstva in podjetništva

  V občinah Šalovci, Dolenjske Toplice, Ljutomer, Ptuj in Šoštanj so na voljo sredstva za spodbujanje in razvoj malega gospodarstva in podjetništva.

  Arhiv: Smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu in dopolnjene smernice o ocenah učinkov v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov

  Informacijski pooblaščenec je izdal smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu ter dopolnil smernice o ocenah učinka v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov.

  Arhiv: Kibernetska varnost za mikro, mala in srednja podjetja

  Arhiv: Kibernetska varnost za mikro, mala in srednja podjetja

  Vprašanja kibernetske varnosti postajajo vsakodnevni problem za podjetja in posameznike. Trendi kažejo velik porast vdorov in kršitev nedotakljivosti podatkov, ki kaže tudi vse večjo kompleksnost. Ob razmahu digitalnih storitev je varnost v digitalnem svetu pomembna skrb za vse nas.

  Arhiv: Vavčer za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v mala in srednje velika podjetja

  Namen vavčerja je podpreti mala in srednje velika podjetja pri uvajanju poslovne odličnosti po modelu EFQM (European Foundation for Quality Management oz. Evropske fundacije za upravljanje kakovosti) v svoje poslovanje (svetovalne storitve, usposabljanje ključnih kadrov, sodelovanje na EFQM nagradi za odličnost), s čimer se jim bo izboljšala konkurenčnost, povečala dodana vrednost in čisti prihodki od prodaje ter povečala možnost, da kandidirajo za Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) - najvišje državno priznanje za dosežke na področju kakovosti proizvodov, storitev in poslovanja.

  Arhivi