Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Podjetniki, zavihajte rokave! V Sberbank banki imajo za mikro podjetja 10 mio EUR spodbud za lažje in boljše poslovanje

    V Sberbank banki se zavedajo pomena mikro in malih podjetij za slovensko gospodarstvo in zato stalno iščejo načine, da bi le-ta čim lažje pridobila potrebna finančna sredstva in seveda kasneje čim bolj uspešno poslovala ter tako prispevala k skupni gospodarski rasti. Prepričani so, da bo prav ta segment slovenskega gospodarstva tudi v prihodnje potreboval strokovno podporo. V okviru financiranja dejavnosti in razvoja poslovnim subjektom Sberbank banka nudi podjetnikom različne rešitve oz. oblike financiranja.

    Arhiv: Postopek pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu

    Pojasnilo Ministrstva za zdravje v zvezi s postopkom pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu.

    Arhiv: Povzetki ključnih vsebin PKP5

    V Državnem zboru je bil sprejet ZAKON O ZAČASNIH UKREPIH ZAOMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC COVID-19 (ZZUOOP) ti. PKP5. V priloženem dokumentu je povzetek ključnih ukrepov, pomembnih za področje dela, ki ga je pripravila pravna služba GZS.

    Arhiv: Nova poslovna debetna kartica Mastercard

    Banka Sberbank predstavlja novo brezstično poslovno debetno kartico Mastercard® , ki omogoča hitro, varno in brezstično plačevanje po vsem svetu. Sprejeta je na več kot 53 milijonih prodajnih mest, omogoča pa vam tudi preprosto in varno spletno plačevanje. Je povsem nova generacija plačilnih kartic, ki izvirajo iz plačilne kartice Maestro.

    Arhiv: Analiza malega gospodarstva ter trgovskih družb

    Strokovna služba Analitike na GZS je pripravila analizo malega gospodarstva ter trgovskih družb za leto 2019. Malo gospodarstvo predstavlja dobro polovico prihodkov v slovenskem gospodarstvu, sem vključujemo tako samostojne podjetnike kot mikro, majhne, srednje družbe in zadruge, okoli 60 % celotne dodane vrednosti in 70 % vseh zaposlenih v tržnem sektorju, brez upoštevanja sektorja države.

    Arhiv: Sezonski delavci iz Bosne v karanteni - hrana in življenjske potrebščine

    Ministrstvo za zdravje opozarja, delodajalce, ki delavce povabijo na delo v Slovenijo, da je potrebno v času, ko ti prestajajo karanteno poskrbeti tudi za hrano in nujne življenjske potrebščine.

    Arhiv: Trgovine ponovno odprle svoja vrata ob nedeljah, v Združenju malih trgovcev to podpiramo

    S spremembo Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS, ki jo je sprejela Vlada RS na svoji redni seji 23. julija, se je sprostila tudi prodaja ob nedeljah. Kaj to pomeni za male trgovce in kakšno vlogo je v času, ko je prišla pobuda za dokončno zaprtje trgovin ob nedeljah imelo Združenje malih trgovcev Slovenije, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice? Člani Združenja malih trgovcev Slovenije, so svojo pobudo konec maja 2020 poslali na Vlado in poslanske skupine.

    Arhiv: Ustanovljeno novo Združenje zasebnih lekarn

    V Podjetniško trgovski zbornici pri Gospodarski zbornici Slovenije smo danes ustanovili Združenje zasebnih lekarn, neodvisno in strokovno združenje, ki bo povezovalo in združevalo zasebne lekarne s ciljem uresničevanja interesov znotraj njihove dejavnosti, povezovanja članov ter sooblikovanja in vplivanja na zakonodajo in politike lekarniške dejavnosti v Sloveniji.

    Arhiv: Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

    18.5.2020 je ponovno dovoljeno opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom razen nekaterih storitev, ki so opredeljene z Odlokom o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Ponudniki blaga in storitev pri opravljanju dejavnosti morajo strogo upoštevati pogoje za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom je tako še vedno dovoljeno le pod pogojem, da se zagotovi minimalni stik s potrošniki in v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

    Arhivi