Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Prenova IUCAB B2B platforme za registrirane IUCAB trgovske agente

  IUCAB bo prenovil B2B SPLETNO PLATFORMO namenjeno trgovskim agentom.

  Arhiv: Ponovna vzpostavitev portala WEgate - portala za žensko podjetništvo

  Arhiv: Ponovna vzpostavitev portala WEgate - portala za žensko podjetništvo

  Evropska komisija je sporočila, da je Evropska konfederacija za mala podjetja (ESBA) dobila pogodbo za ponovno oživitev portala WEgate - portala Evropske komisije za žensko podjetništvo.

  Arhiv: Kartica Sberbank Activa Mastercard® za enostavno plačevanje poslovnih stroškov doma in v tujini, brez gotovine ali naročilnic

  Kartica Sberbank Activa Mastercard omogoča poslovnim subjektom enostavno in varno brezgotovinsko plačevanje reprezentančnih, potovalnih in drugih poslovnih stroškov. Poleg tega omogoča varne spletne nakupe, dvig gotovine doma in v tujini ter plačevanje blaga in storitev tako doma kot v tujini. Vsi uporabniki kartice Sberbank Activa Mastercard imajo možnost uporabe spletne banke Sberbank Poslovi splet. Kartico Sberbank Activa Mastercard lahko pridobi vsak imetnik transakcijskega računa odprtega v Sberbank banki.

  Arhiv: Delodajalci morajo pravočasno prilagoditi informacijsko opremo za prevzem elektronskih bolniških listov

  S 1. 1. 2020 bo uveden elektronski bolniški list. Delodajalci bodo morali za svoje zaposlene, in sicer za začasne zadržanosti od dela od 1. 2. 2020 dalje, obvezno prevzemati eBOL-e prek spletnega sistema SPOT, kar pomeni, da od zaposlenih ne bodo več zahtevali, da jim morajo bolniški list dostaviti v papirni obliki. Za prevzem elektronskih bolniških listov morajo delodajalci pravočasno prilagoditi svojo informacijo opremo.

  Arhiv: Podjetniški klepet: Varstvo osebnih podatkov, zasebnost in videonadzor na delovnem mestu

  Arhiv: Podjetniški klepet: Varstvo osebnih podatkov, zasebnost in videonadzor na delovnem mestu

  Kako postaviti meje posegov v zasebnost na delovnem mestu, kako oceniti kdaj se kakšen poseg lahko izvede, kako ga pravilno uvesti ter kaj morajo vsebovati interni akti za nadzor na delovnem mestu?

  Arhiv: Posvet: "Potrebe družbe in gospodarstva po znanju in vseživljenjsko učenje

  "Kako spodbuditi vse akterje: gospodarstvo, politiko in visokošolske zavode, da se aktivno vključijo v izobraževanje odraslih za potrebe gospodarstva in družbe ter da se terciarno izobraževanje vključi v nacionalni program izobraževanja odraslih" je bila tema okrogle mize - posveta, ki smo jo Skupnost samostojnih visokošolskih zavodov Slovenije in PTZ gostili v četrtek, 24.10.2019.

  Arhiv: Spletni trgovci - zagotavljanje skladnosti z zakonodajo varstva osebnih podatkov

  Informacijski pooblaščenec v praksi zaznava težave pri spletnih trgovcih pri izpolnjevanju njihovih obveznosti glede informiranja posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov skladno s Splošno uredbo, zato je preventivno pozval štirideset spletnih trgovin k upoštevanju predpisov.

  Arhiv: Sprememba dokumenta in nov dokument s strani Finančnega Urada RS

  Finančni urad RS je v zvezi z davkom na dodano vrednost objavil nov dokument: Poslovanje z "neplačujočimi gospodarskimi subjekti" in odgovornost gospodarskih subjektov za plačilo utajenih davčnih obveznosti ter spremembo dokumenta: Pooblaščeni gospodarski subjekt (AEO).

  Arhiv: Stalno poklicno usposabljanje zavarovalnih posrednikov

  22. oktobra 2019 je Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice izvedlo 5. Seminar za zavarovalne posrednike, ki je namenjen stalnemu poklicnemu usposabljanju zavarovalnih posrednikov in predstavlja priložnost za nadgrajevanje strokovnega znanja zavarovalnih posrednikov, medsebojno izmenjavo mnenj in informacij ter druženje.

  Arhiv: Statistični podatki: trgovina in storitve

  Zadnji statistični podatki iz področja trgovine in storitev.

  Arhivi