Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Zagotavljanje gospodarske varnosti pravnim osebam

  Gospodarska varnost podjetja je premosorazmerna z ustreznim zavarovalnim kritjem. Pri zagotavljanju ustreznosti zavarovalnega kritja je nujno združiti zavarovalna znanja o zavarovalnih produktih, ki jih trg ponuja in jih povezati s poznavanjem dejavnosti posameznega gospodarskega subjekta. To je osnovna naloga vsakega zavarovalnega posrednika, ki ob poznavanju možnih zavarovalnih kritij evropskega zavarovalnega trga ponudi nepristranske in s strani posamezne zavarovalnice komercialno nemotivirane rešitve.

  Arhiv: Novosti iz Državnega Zbora

  Odbori Državnega Zbora dali zeleno luč predlogu zakona o izbirish v bankah, noveli stanovanjskega zakona in zakona o DDV

  Arhiv: 20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

  Arhiv: 20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

  Na dan 9. septembra, mineva 20 let, od kar smo se odločili združiti moči in povezani stopiti skupaj pri prizadevanju za usklajevanje našega delovanja ter reševanja vprašanj, z namenom enotnega programskega in sistemskega delovanja na področju plesne dejavnosti v Sloveniji v strokovnem in poslovnem pogledu.

  Arhiv: Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

  Arhiv: Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

  Člane obveščamo in opozarjamo, da je FURS pričel s pošiljanjem plačilnih nalogov poslovnim subjektom, ki niso izvedli vpisa v register dejanskih lastnikov v zakonsko predpisanem roku.

  Arhiv: Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!

  GZS je aktivno zagrizla na področje inovativnih startup-ov in predvsem njihovega povezovanja s korporacijami. V teku je projekt, katerega naročnik je SPS – KorpoStart.

  Arhiv: Ponovno odprtje dveh vavčerskih pozivov za digitalizacijo podjetij

  Slovenski podjetniški sklad je ponovno aktiviral dva javna vavčerska poziva, ki sta bila začasno zaprta, in sicer: Vavčer za digitalne kompetenc in Vavčer za digitalni marketing.

  Arhiv: Elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje

  Slovenski podjetniški sklad s 07.09.2019 uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje. Vsem podjetjem, ki bodo od 7.9.2019 dalje oddala vlogo za enega izmed 11 javno objavljenih vavčerskih pozivov, ki so dostopni na spletni strani Slovenskega podjetniškega Sklada, bo tako omogočena elektronska oddaja vloge. Podjetjem ne bo potrebno več vlog pošiljati na Sklad v fizični obliki kot je bila praksa doslej.

  Arhiv: Spremembe na področju eVročanja

  Finančna uprava RS je izdala spremembo dokumenta eVročanje, v katerem med drugim pojasnjujejo tudi, v kateri profil na portalu eDavki, bo zavezanec prejel sklep o izvršbi.

  Arhiv: Dan trgovskih agentov

  Vljudno vas vabimo, da si četrtek, 12.septembra 2019, rezervirate za Dan trgovskih agentov! Pridružite se nam na 52. mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju – MOS, kjer vam bo na voljo bogat strokovni program ter številne priložnosti za razvoj in nadgradnjo vaših poslovnih aktivnosti. Na strokovnem delu srečanja Združenja trgovskih agentov Slovenije (ZTAS), ki deluje v okviru GZS – Podjetniško trgovske zbornice, vam bomo predstavili dve zanimivi vsebini, ki vam bosta lahko v pomoč pri vašem delovanju in poslovnih aktivnostih.: dr. Andrej Friedl, svetovalec generalne direktorice GZS, bo predstavil temo »Na kaj morajo biti podjetja pozorna pri dobavnih klavzulah?« mag. Eva Žontar, ki na GZS pokriva področje Javnih listin, pa bo predstavila dokument ATA CARNET – »Kako enostavno in hitro čez mejo?«

  Arhiv: Brezplačno uvajanje poslovne odličnosti v podjetja

  Z namenom dviga kakovosti in uvajanja kakovosti v mikro, malih in srednjih podjetjih, Slovensko združenje za kakovost in odličnost SZKO in Javna agencija Spirit Slovenija vabita na brezplačno usposabljanje s področja uvajanja poslovne odličnosti v podjetja.

  Arhivi