Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Konferenca GoDigital 2019: podatki in umetna intiligenca

  Rezervirajte si čas, 19.11.2019 za osrednjo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence GoDigital. Konferenca bo povezala poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem v poslovne procese. Konferenca je namenjena vsem direktorjem poslovnih enot (proizvodnja, marketing in prodaja, razvoj, …), direktorjem informatike in CIO-tom, ter tistim vodilnim, ki se ukvarjajo z razvojem poslovanja.

  Arhiv: Javni povabili s strani Zavoda RS za zaposlovanje za delovni preizkus in usposabljanje v učnih delavnicah

  Zavod RS za zaposlovanje je ponovno odprl javno povabilo za usposabljanje v učnih delavnicah tudi za vzhodno kohezijsko regijo ter podaljšal veljavnost javnega povabila za delovni preizkus do konca letošnjega leta.

  Arhiv: Preverite v katerih občinah so na voljo sredstva za spodbujanje in razvoj malega gospodarstva in podjetništva

  V občinah Šalovci, Dolenjske Toplice, Ljutomer, Ptuj in Šoštanj so na voljo sredstva za spodbujanje in razvoj malega gospodarstva in podjetništva.

  Arhiv: Smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu in dopolnjene smernice o ocenah učinkov v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov

  Informacijski pooblaščenec je izdal smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu ter dopolnil smernice o ocenah učinka v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov.

  Arhiv: Kibernetska varnost za mikro, mala in srednja podjetja

  Arhiv: Kibernetska varnost za mikro, mala in srednja podjetja

  Vprašanja kibernetske varnosti postajajo vsakodnevni problem za podjetja in posameznike. Trendi kažejo velik porast vdorov in kršitev nedotakljivosti podatkov, ki kaže tudi vse večjo kompleksnost. Ob razmahu digitalnih storitev je varnost v digitalnem svetu pomembna skrb za vse nas.

  Arhiv: Vavčer za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v mala in srednje velika podjetja

  Namen vavčerja je podpreti mala in srednje velika podjetja pri uvajanju poslovne odličnosti po modelu EFQM (European Foundation for Quality Management oz. Evropske fundacije za upravljanje kakovosti) v svoje poslovanje (svetovalne storitve, usposabljanje ključnih kadrov, sodelovanje na EFQM nagradi za odličnost), s čimer se jim bo izboljšala konkurenčnost, povečala dodana vrednost in čisti prihodki od prodaje ter povečala možnost, da kandidirajo za Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) - najvišje državno priznanje za dosežke na področju kakovosti proizvodov, storitev in poslovanja.

  Arhiv: Aktivnosti FURS-a v zvezi z registrom dejanskih lastnikov

  FURS je začel s preverjanjem vpisa v Register dejanskih lastnikov in pošiljanjem prvih glob ter napovedal, da bodo pravilnost vpisa zavezancev v RDL preverjali v rednih finančnih nadzorih.

  Arhiv: Brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

  Arhiv: Brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

  Vabimo vas na brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. Cilj seminarja je mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem približati Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ter jim omogočiti dostop do informacij in uporabnih orodij, ki pripomorejo k prenosu zakonskih zahtev v prakso.

  Arhiv: Sprememba Vavčerja za dvig digitalnih kompetenc

  Slovenski podjetniški sklad je dne 27.09.2019 v Uradnem listu RS, št. 58/2019 objavil spremembe, ki se nanašajo na vsebine Javnega poziva za Vavčer za dvig digitalnih kompetenc, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, 54/2019 z dne 06.09.2019.

  Arhiv: Povpraševanje: Trgovski agent za Wood Belt

  Slovensko podjetje je inovativni proizvajalec izdelka Wood Belt – pasu za hlače, pri katerem sta sponka in trn v celoti izdelana iz lesa. Wood Belt pas brez kovinskih delov omogoča opravo varnostnega pregleda na letališču brez snemanja in je primeren za vse, ki so alergični na kovine in zlitine. Podjetje išče zainteresirane agente za prodajo izdelka v Sloveniji in tujini.

  Arhivi