Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Za ohranitev konkurenčnosti je nujna pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev

  Na Gospodarska zbornica Slovenije je bil 14.6.2022 organiziran posvet in okrogla miza Zaposlovanje tujcev. Dogodek je bil namenjen iskanju rešitev za pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev. Predstavniki podjetij so izpostavili konkretne težave in predlagali vrsto kratkoročnih interventnih in organizacijskih rešitev. Pohitritev in poenostavitev postopkov je bila tudi rdeča nit okrogle mize, na kateri so sodelovali predstavniki pristojnih ministrstev in Zavoda za zaposlovanje.

  Arhiv: Elektronska prijava nezgode in poškodbe pri delu

  Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v sodelovanju z Inšpektoratom RS za delo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ter Ministrstvom za javno upravo uvaja elektronsko vlaganje Prijav nezgod in poškodb pri delu.

  Arhiv: Poziv k pripombam k osnutku METODOLOGIJE ZA OCENO UČINKOV NA RAZLIČNA DRUŽBENA PODROČJA

  Poziv k pripombam k OSNUTKU METODOLOGIJE ZA OCENO UČINKOV NA RAZLIČNA DRUŽBENA PODROČJA

  Arhiv: Sindikat obrti in podjetništva (SOPS) je obeležil 70 let delovanja.

  Podjetniško trgovska zbornica, kot edina podpisnica Kolektivne pogodbe med delavci in družbami drobnega gospodarstva s strani delodajalcev, je ob tem pomembnem jubileju sindikatu izročila posebno priznanje.

  Arhiv: Spremembe priznanja prebolevnosti, natančnejša določitev tipov mask ter podaljšanje ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov

  Spremembe priznanja prebolevnosti, natančnejša določitev tipov mask ter podaljšanje ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov

  Arhiv: Dvig minimalne plače in najnižje urne postavke za študentsko delo v 2022

  V Uradnem listu Republike Slovenije je bila 12.1.2022 objavljena nova višina minimalne plače, ki od 1. januarja 2022 zanaša 1074,43 evra bruto. V kratkem bo v Uradnem listu Republike Slovenije objavljena tudi Odredba o uskladitvi najnižje bruto urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del, ki je vezana na višino minimalne plače. Najnižja bruto urna postavka za opravljeno uro začasnih in občasnih del dijakov in študentov bo tako po dnevu objave v Uradnem listu Republike Slovenije znašala 6,17 evra.

  Arhivi