Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Kako do inovacijskega preboja Slovenije?

GZS in Inženirska akademija Slovenije (IAS) bosta 7. septembra ob 10. uri v dvorani A zgradbe GZS organizirali 3. strateško konferenco Slovenija 5.0 z naslovom Čas je za tehnološki in inovacijski preboj Slovenije.

SFIF se bo posvetil zakonu o investicijah

Forum tujih investitorjev v Sloveniji (SFIF), ki kot strateška skupina deluje pri GZS, se bo jeseni posebej posvetil zakonu o investicijah.

AgendaMG 2016 in Deklaracija TNI v vladni postopek

Predlogi ukrepov, ki so jih Vladi RS ponudili nova generacija podjetnikov iz strateške skupine Podjetniška Slovenija pri GZS in predstavniki Foruma tujih investitorjev v Sloveniji pri GZS, so tudi uradno v vladnem postopku.

Trije ključni ukrepi MSP za Cerarjevo vlado

Na Vrhu malega gospodarstva so predstavniki podjetnikov, malih in srednjih podjetij izglasovali tri ključne predloge za vlado dr. Mira Cerarja.

Britanci, Švedi in Španci na Vrhu malega gospodarstva

Znan je program 5. Vrha malega gospodarstva, ki bo 15. junija na Gospodarskem razstavišču.

Memorandum MSP poslan premierju

Memorandum MSP 2016, »Najprej pomisli na mala in srednja podjetja - tudi v obdobju finančne krize«, je bil aprila poslan predsedniku vlade dr. Miru Cerarju.

Posebne ponudbe za mala podjetja na Vrhu malega gospodarstva

Banke in zavarovalnice, IT podjetja in računovodski servisi ter dobavitelji energije bodo na Vrhu malega gospodarstva podjetnikom predstavili svoje posebne ponudbe.

Vrh malega gospodarstva bo 15. junija

Osrednja tema letošnjega Vrha malega gospodarstva, ki bo na Gospodarskem razstavišču, bo 10 prednostnih ukrepov nove generacije podjetnikov.

GZS ustanavlja Podjetniško Slovenijo

Ta teden se bodo na Gospodarski zbornici Slovenije prvič sestali povabljeni kandidati za članstvo v strateški skupini Podjetniška Slovenija.

Vojmir Urlep, o davčni reformi: Čas je za akcijo

Izmed 24 ukrepov, ki so zajeti v Deklaraciji TNI, podjetja v tuji lasti izpostavljajo predvsem razvojno kapico, spremembo dohodninske lestvice in optimizacijo javne porabe.