Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Raziskave in razvoj? Država na račun podjetij dodatno polni proračun!

Retroaktivni pregledi podjetij, s katerimi se preverja njihova upravičenost do davčne olajšave za raziskave in razvoj do leta 2012 nazaj, so nezakoniti in neupravičeni.

Uspeh slovenskih olimpijcev pomeni priložnost tudi za gospodarstvo

Ena zlata, dve srebrni in ena bronasta medalja – spodoben izkupiček za dva milijonski narod. Uspeh pozitivno prispeva k prepoznavnosti države in gospodarstva.

Nepovratna sredstva za prenovo tudi pravnim osebam

Na podlagi dolgotrajnih prizadevanj, tudi Zbornice za poslovanje z nepremičninami, je bil konec prejšnjega tedna končno objavljen nov javni poziv Eko sklada za nove skupne naložbe večje energijske učinkovitosti starejših večstanovanjskih stavb s tremi ali več stanovanji na območju Slovenije.

Za infrastrukturo ob HE Brežice

Vlada je za gradnjo vodne infrastrukture za hidroelektrarno (HE) Brežice zagotovila 33,5 milijona evrov, za nadaljevanje del do konca leta pa bo poskrbela še za 40,7 milijona evrov.

Boljši časi za tehnične kadre v Postojni

Predvidoma marca 2017 bo zgrajen prizidek k šolskemu centru za potrebe izobraževalnega centra sodobnih tehnologij Šolskega centra Postojna.

Korak do Aeropolisa na Brniku

Direkcija RS za infrastrukturo, Aerodrom Ljubljana, Občina Cerklje na Gorenjskem in podjetje SGP Pomgrad so na Brniku podpisali pogodbo za prestavitev glavne ceste Kranj - Spodnji Brnik na območju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.

Kako do inovacijskega preboja Slovenije?

GZS in Inženirska akademija Slovenije (IAS) bosta 7. septembra ob 10. uri v dvorani A zgradbe GZS organizirali 3. strateško konferenco Slovenija 5.0 z naslovom Čas je za tehnološki in inovacijski preboj Slovenije.

Komentar GZS: Znižajte javno porabo, gospodarstvo je svoje breme že plačalo

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) ostro zavrača namigovanja, da naj bi se z Ministrstvom za finance na načelni ravni uskladila glede vsebine davčne »reforme«. Predlog davčne »reforme« ne reformira, temveč ponovno povečuje obremenitev gospodarstva. Marjan Mačkošek, Predsednik GZS: »Razočarani smo, ker Vlada ni našla nobenega prostora za razbremenitev gospodarstva, medtem ko istočasno dobivamo podatke o rasti plač v javnem sektorju.«