Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


DigitAgenda 2016 je objavljena

GZS je v petek objavila Agendo za digitalizacijo, DigitAgendo 2016, ki bo osrednja tematika letošnjega Vrha slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Tudi farmacija z olajšavami

26 novih ponudb za člane GZS

V septembru in oktobru se je 26 podjetij odločilo za posebno ponudbo članom GZS.

Tveganje na delovnem mestu? Ne, hvala.

Tri nova, brezplačna interaktivna orodja za izdelavo ocene tveganja na delovnem mestu lahko slovenskim pekom, mesarjem in trgovcem prihranijo skupaj do 1,5 mio EUR.

Večji nadzor nad kolektivnimi avtorskimi organizacijami

GZS se je zavzemala za večji nadzor nad kolektivnimi avtorskimi organizacijami z novim zakonom o kolektivnem upravljanju avtorskih in sorodnih pravic. Gre za poostren nadzor nad delovanjem zunanjih izvajalcev kolektivnih organizacij, določbe o posebni reviziji poslovanja kolektivne organizacije in jasne določbe o pravicah manjšine imetnikov oziroma članov pri nadzoru in pravicah upravljanja.

Slovenski proračun na prepihu: bruseljski zadržki upravičeni

Evropska komisija je danes potrdila oceno, da zdajšnjo gospodarsko rast zmotno jemljemo kot samoumevno in je ne izkoristimo za zniževanje javnega dolga. Strukturni javno-finančni primanjkljaj celo še povečujemo.

Še pomnite leto 2007?

Brzdanje apetitov v javnem sektorju je nujno, da ne bi spet padli na izpitu javno-finančne vzdržnosti in dodatno obremenjevali gospodarstva. Slednje vodi v nižje plače javnih uslužbencev na srednji in dolg rok.

Kaj si lahko obetamo po Trumpovi zmagi?

Dolar bo šibkejši, cene surovin bodo padle (fosilna goriva, nafta, premog, plin), cena zlata pa bo še narasla. Koliko bo to kratkoročni, koliko pa bolj dolgoročni učinek?

Pravilnik za kvalitetno upravljanje nepremičnin

UO Združenja upravnikov nepremičnin pri GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami je sprejel Pravilnik o certifikatu Zaupanja vreden upravnik.

Umaknili vlogo vodje gradnje

V okviru dosedanjih prizadevanj za boljšo zakonsko ureditev položaja gradbenih in inženiring podjetij so gradbene in inženirske zbornice oziroma združenja pri GZS dosegli, da je predlagatelj novega Gradbenega zakona umaknil izjemno sporno vlogo vodje gradnje in se vrnil na izhodišče, kot ga postavlja Zakon o graditvi objektov.