Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Razbremenitev energetsko intenzivnih: Ministrstvo za finance potrjuje navedbe GZS

Čeprav je ministrstvo v včerajšnjem odzivu zapisalo, da podatki GZS o dvigu trošarin ne izkazujejo prave slike, navedeni podatki dokazujejo, da so podatki GZS pravilni.

Arhiv: Premier s predstavniki podjetij v tuji lasti

V ponedeljek, 6. julija, bo konstitutivna seja strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti pri GZS. Seje se bo udeležil tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar. Poslanstvo strateške skupine bo prenos dobrih praks iz tujine na področju poslovnega okolja in poslovanja podjetij. To bo najbolj raznovrstni forum tovrstnih podjetij v Sloveniji. Že na iniciativnem srečanju marca so bili namreč prisotni številni predstavniki slovenskih podjetij, katerih lastniki prihajajo iz zelo različnih držav: Avstrije, Češke, Danske, Egipta, Francije, Hrvaške, Nemčije, Rusije, Srbije, Švice, ZDA ...

Arhiv: Julija nov korak k Manifestu industrijske politike

V začetku julija bo ustanovljena strateška skupina iz vrst izkušenih lastnikov podjetij, menedžerjev in razvojnih strokovnjakov, ki zelo spremljajo svetovni razvoj industrije in z njo povezanih dejavnostih. Po 1. konferenci o razvoju industrije v okviru projekta Slovenija 5.0, ki je bila 18. maja, bo to nov korak k Manifestu industrijske politike, ki bo objavljen oktobra na Vrhu slovenskega gospodarstva.