Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Nepremičnine: osnutek zakona brez bistvenih elementov za določitev vrednosti

Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije, Inženirska zbornica Slovenije in Slovensko nepremičninsko združenje – FIABCI, so oblikovale skupna stališča in predloge k osnutku zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki je v javni obravnavi.

Izjava GZS, OZS, ZDS, ZDOPS in SBC, ki je bila pravkar podana pred Državnim zborom Republike Slovenije

Ključni predstavniki gospodarstva smo si v zvezi z davčnimi spremembami več mesecev prizadevali z argumenti prepričati Vlado RS, da naj bo davčna reforma odločna, razvojna in pravična.

Velika novinarska konferenca slovenskega gospodarstva in podjetništva: Točno ob 12h

Na skupni novinarski konferenci so svoja stališča predstavili predsednik GZS Marjan Mačkošek, predsednik OZS Branko Meh, podpredsednik ZDS Miro Smrekar, predsednik ZDOPS Drago Delalut ter predsednik UO SBC Marjan Batagelj. Prišel je trenutek resnice. Časa ni več. Če vlada sprejme predlagano davčno prestrukturiranje, s tem pokaže popolno ignoranco do gospodarstva in podjetništva …

Poslovanje z nepremičninami: moderna kolektivna pogodba

Podpisana je nova Kolektivna pogodbo za dejavnost poslovanja z nepremičninami (KPN).

Pol milijona od fotokopiranja avtorjem in založnikom

Po dveh letih pogajanj je bil konec julija podpisan skupni sporazum o reproduciranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah v vrtcih in slovenskih šolah.

Arhiv: Kdo snuje priporočila za digitalizacijo gospodarstva?

Začele so se priprave na Vrh slovenskega gospodarstva, ki bo letos 8. novembra na Brdu pri Kranju. Pet skupin pripravlja priporočila Vladi RS in podjetjem v Sloveniji.

Nov dokaz, da nujno potrebujemo reforme

Slovenija je na novi lestvici ekonomske svobode najslabše uvrščena pri obsegu (para) države in regulativi, kamor sodijo tudi predpisi o poslovanju in trga dela.

Apel poslancem: odločite se za pošteno in odločno davčno reformo

Vlada RS je danes potrdila predloge davčnega prestrukturiranja, navkljub nasprotovanju večine predstavnikov gospodarstva. Posluha za pošteno in odločno davčno reformo na Vladi RS ni.

Branimo pravno varnost davčnih zavezancev

Predlagatelj zakona o davčnem postopku je želel v prvotnem predlogu ukiniti del vsebine sklepa, s katerim mora davčni organ seznaniti zavezanca o vsebini in obdobju davčnega inšpekcijskega nadzora.

Zakon o investicijah v pripravi

Izvršilni odbor Foruma tujih investitorjev se je na 3. seji seznanil s pripravami na zakon o investicijah.