Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Končno davčne blagajne, ampak ne pozabite na druge ukrepe!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pozdravlja sprejem zakona o davčnem potrjevanju računov, ki uvaja obvezno uporabo davčnih blagajn s 2. januarjem 2016. Hkrati pa opozarja, da davčne blagajne brez drugih ukrepov ne bodo dosegle želenega učinka zmanjšanja sive ekonomije.

Pokojninska reforma danes, ne jutri!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) vseskozi zagovarja čim prejšnji pričetek pogajanj za novo pokojninsko reformo, saj so ekonomski kazalci neizprosni in demografski podatki enostavno kričijo po njej. Opozorila iz Evrope pa ne zaležejo.

Arhiv: Jutri ustanovitev strateške skupine Slovenija 5.0

Jutri bo na konstitutivni seji ustanovljena strateške skupina Slovenija 5.0, ki se bo ukvarjala z razvojem sodobne industrije in z njo povezanih dejavnosti. Prva njena naloga bo priprava Manifesta industrijske politike, ki ga bomo oktobra predstavili na Vrhu slovenskega gospodarstva. V njem bodo prednostni predlogi ukrepov Vladi RS v prid hitrejšemu razvoju slovenske industrije in povezanih dejavnosti.

Komentar GZS: Fiskalno pravilo v prid finančne suverenosti Slovenije

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) vseskozi zagovarja sprejem zakona o fiskalnem pravilu, ker je tesno povezano z zagotavljanjem finančne suverenosti države. Kaj se lahko zgodi, ko država izgubi finančno suverenost, lahko prav te dni spremljamo v Grčiji.