Stališča in komentarji


Malo gospodarstvo izbralo prioritete

Vrh podjetij v tuji lasti o spodbujanju investicij

Ključna tematika 2. Vrha podjetij v tuji lasti, ki bo 30. maja v dvorani A zgradbe Gospodarske zbornice Slovenije, bo nov zakon o spodbujanju investicij.

Arhiv: Mala DigitAgenda že v sklepni fazi

V naslednjih dneh bo pripravljena Mala DigitAgenda za pametno digitalizacijo mikro, malih, srednjih podjetij in podjetnikov. Člani strateške skupine Podjetniška Slovenija ter zbornic in združenj pri GZS so izbrali 12 predlogov, in sicer na treh področjih: lažje in preglednejše poslovanje MSP, hitrejši razvoj MSP in poslovna, to je gospodarska podpora MSP. Podrobneje o predlaganih ukrepih v naslednjem Zakonodajnem kompasu.

O pametni digitalizaciji MSP 16. maja

Letošnji Vrh malega gospodarstva bo 16. maja na Gospodarskem razstavišču.

Začetek delovanja koalicije digitalna.si

V petek so se prvič pri ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju zbrali podpisniki izjave o vzpostavitvi koalicije – digitalna.si.

Prestavljena Investicijska konferenca in Vrh

Vrh podjetij v tuji lasti in Investicijska konferenca bosta 30. maja in ne 3. aprila.

Arhiv: V začetku aprila tudi investicijska konferenca

Vrh podjetij v tuji lasti bo 3. aprila, ob njem pa bo tudi investicijska konferenca, ki bo posvečena naložbam v podjetjih. Pričakujemo goste iz evropskih ustanov, Evropske komisije in Evropske investicijske banke.

Vrh podjetij v tuji lasti o spodbujanju investicij

V kratkem naj bi prišel v javno razpravo predlog novega zakona o spodbujanju investicij.

Odziv na DigitAgendo sredi februarja

Sredi februarja bo znan odziv Vlade RS na priporočila iz DigitAgende, sporočajo z ministrstva za javno upravo, ki koordinira predloge za izboljšanje poslovnega okolja in višjo konkurenčnost.