V začetku aprila je stopil v veljavo nacionalni predpis, ki omejuje vsebnost industrijsko proizvedenih transmaščobnih kislin v predpakiranih živilih.
Zakon o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike je po oceni GZS - ZKŽP ne le slab za gospodarstvo, temveč tudi strokovno nepravilen.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je dalo v javno razpravo osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike. Analiza potencialnih učinkov osnutka Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike, ki sta jo pripravila dr. Jože P. Damijan in dr. Branko Gorže z Ekonomske fakultete ugotavlja, da bi morebitna uveljavitev predlagane zakonodaje negativno vplivala na delovanje in organiziranost kmetijskih podjetij. Posledično pa bo vplivala tudi na delovanje celotne agroživilske verige in tako predstavlja grožnjo za prehrano varnost Slovenije.
Ljubljana, 21. maj 2019 – Na Gospodarski zbornici Slovenije je potekala konstitutivna seja Upravnega odbora GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP). Nov Upravni odbor, v zasedbi 27 članov, je danes izvolil novega predsednika in dva podpredsednika za mandatno obdobje 2019-2023.
Vabljeni na Festival odličnih pekovskih izdelkov, ki bo potekal 25. maja 2019 med 9. in 14. uro na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.
Ljubljana, 6. in 7. maj 2019 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je gostila delegacijo predstavnikov različnih raziskovalnih in gospodarskih inštitucij, ki sodelujejo na evropskem projektu AlpBioEco. Glavni namen projekta je identificirati potenciale biogospodarstva v alpskem prostoru vzdolž verig vrednosti za jabolka, orehe in zelišča. Projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj preko programa Območje Alp.
Vabljeni na zaključno konferenco evropskega projekta I-CON "Inovacije v živilskem sektorju za izboljšanje kompetenc in veščin".
Ljubljana, 5. april 2019 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na seminarju s pomenljivim naslovom »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji« izpostavila teme s področja prehrane in javnega zdravja, označevanja in izboljšanja sestave živil ter potrošniških trendov.
Projekt, katerega cilj je izboljšanje podjetniških kompetenc in veščin z večjim poudarkom tudi na odročnih predelih, je na mednarodni ravni prinesel pomembno spletno orodje za ponudnike in iskalce storitev.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.