SCAR food systems v ponedeljek, 18. februarja vabi na 2. mednarodne delavnice na temo: Diversifying Food Systems in the Pursuit of Sustainable Food Production and Healthy Diets. Glavne teme, ki jih bodo pokrili strokovnjaki, so: raznolikost prehranskih sistemov na vseh stopnjah proizvodnje, komunikacija med deležniki vzdolž prehranske verige, raznolikost prehranskih vzorcev ter obnašanje potrošnika.
Na podlagi objavljenega Naznanila o prejetju sklepa Evropske komisije o združljivosti državne pomoči s Pogodbo o delovanju EU (Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21.12.2018), se s 1.1.2019 začne plačevati prispevek v sektorju sadja za programsko obdobje od 1.1.2018 do 31.12.2020.
Vabljeni k udeležitvi na spletnem seminarju z naslovom Digitalizacija okusov, ki bo potekal 14.2. ob 16:00 uri.
Inštitut Jožef Stefan, Odsek za znanosti o okolju bo od 1. do 3. aprila 2019 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organiziral 1. mednarodni simpozij ISO-FOOD o uporabi izotopskih in drugih tehnik pri varnosti in kakovosti živil.
Ljubljana, 24. januar 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je danes podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.
V prihajajočih dneh vam želimo vesele in mirne praznike ter uspešno in priložnosti polno novo leto! Strokovna ekipa GZS-ZKŽP
Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.
Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) ponovno organizira tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«.
29. novembra je na Gospodarski zbornici potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA 2018. Na spodnji povezavi so vam na voljo gradiva iz seminarja.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.