Ljubljana, 5. april 2019 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na seminarju s pomenljivim naslovom »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji« izpostavila teme s področja prehrane in javnega zdravja, označevanja in izboljšanja sestave živil ter potrošniških trendov.
Projekt, katerega cilj je izboljšanje podjetniških kompetenc in veščin z večjim poudarkom tudi na odročnih predelih, je na mednarodni ravni prinesel pomembno spletno orodje za ponudnike in iskalce storitev.
Veliki spomladanski živilski seminar 2019, je potekal v sredo, 17. aprila 2019 na Gospodarski zbornici Slovenije, na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani. Na konferenci so predstavniki razvojnih inštitucij, ki so vključeni v strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo SRIP HRANA predavali o aktualnih temah s področja higiene, kakovosti in varnosti hrane.
Ljubljana, 3. april 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je danes predstavila pomisleke o osnutku Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike. Po ocenah GZS-ZKŽP bi imelo tovrstno sprejetje zakona negativne posledice na konkurenčnost slovenskega kmetijstva in posledično prehransko varnost Slovenk in Slovencev.
Ljubljana, 29. marec 2019 – Na GZS je potekala letna skupščina Združenja za prehranska dopolnila. Na skupščini je bilo obravnavano poročilo o delu v 2018, plan dela za 2019 in grob finančni plan. V okviru razprave smo obravnavali aktualno problematiko sektorja s področja carinjenja, davkov in zadnjih odločitev vladnih organov s področja uporabe pojma »probiotik« na označbah prehranskih dopolnil.
Povabilo na dogodek "Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji"
Vljudno vabljeni na predstavitev 5. javnega razpisa za podukrep 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019 predstavitev bo potekala v sredo, 6. marca 2019, s pričetkom ob 9. uri na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana v dvorani G v medetaži.
SCAR food systems v ponedeljek, 18. februarja vabi na 2. mednarodne delavnice na temo: Diversifying Food Systems in the Pursuit of Sustainable Food Production and Healthy Diets. Glavne teme, ki jih bodo pokrili strokovnjaki, so: raznolikost prehranskih sistemov na vseh stopnjah proizvodnje, komunikacija med deležniki vzdolž prehranske verige, raznolikost prehranskih vzorcev ter obnašanje potrošnika.
Na podlagi objavljenega Naznanila o prejetju sklepa Evropske komisije o združljivosti državne pomoči s Pogodbo o delovanju EU (Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21.12.2018), se s 1.1.2019 začne plačevati prispevek v sektorju sadja za programsko obdobje od 1.1.2018 do 31.12.2020.
Vabljeni k udeležitvi na spletnem seminarju z naslovom Digitalizacija okusov, ki bo potekal 14.2. ob 16:00 uri.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.