Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Žitna konferenca 2018

Žitna konferenca predstavlja osrednji letni dogodek, kjer se srečamo deležniki Žitne verige in prisluhnemo predstavitvam najaktualnejših tematik v žitnem sektorju. Naša skupna želja je sodelovanje vseh partnerjev s področja pridelave in predelave ter vseh vpletenih inštitucij za izboljšanje konkurenčnosti slovenskega žitnega sektorja.

Arhiv: POSVET O JAVNIH NAROČILIH ZA JAVNE ZAVODE

Gornja Radgona, 30. avgust 2018 – Meseca novembra leta 2017 smo javnim zavodom posredovali dostopne kode za aplikacijo Katalog živil za javno naročanje. Z namenom, da bi bila aplikacija še boljša in s tem prijazna uporabnikom, organiziramo posvete in izobraževanja na katere vabimo organizatorje prehrane, vodje kuhinj slovenskih javnih ustanov in osebe odgovorne za izvedbo javnih naročil. Današnji posvet je bil organiziran v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo (MJU) in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Posveta se je udeležilo preko 80 predstavnikov javnih zavodov iz vse Slovenije.

Arhiv: KOMPETENTNI KADRI IN APLIKATIVNI PROJEKTI ZA VEČJO KONKURENČNOST SLOVENSKEGA AGROŽIVILSTVA

Gornja Radgona, 29. avgust 2018 – V okviru sejemskega programa GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) na sejmu AGRA so se srečali partnerji projekta KOC HRANA in SRIP HRANA. Zaključki obeh srečanj so spodbudni za prihodnje generacije mladih, ki vstopajo v strokovno izobraževanje in s tem na trg dela. Sodelovanje na skupnih razvojno-raziskovalnih projektih pa je ključnega pomena za učinkovito poznavanje obstoječe infrastrukture in izkoristek le-te v smeri povečanja inovacijskega potenciala znotraj kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: SADJARSKI POSVET NA SEJMU AGRA

Gornja Radgona, 28. avgust 2018 – V okviru 56. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je potekal v organizaciji Sekcije za sadjarstvo pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij potekal že tradicionalni Sadjarski posvet 2018.

Arhiv: PODPIS PROTOKOLA O SODELOVANJU MED KMETIJSKIMI PODJETJI IN MLADIMI KMETI

Gornja Radgona, 26. avgust 2018 – Na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so kmetijska podjetja, ki jih predstavlja Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in mladi kmetje, ki jih predstavlja Zveza slovenske podeželske mladine podpisali protokol o medsebojnem sodelovanju. Poudarek bo na razvoju in poglabljanju sodelovanja na področju prenosa znanja in informiranja med kmetijskimi podjetji in mladimi kmeti, v prepričanju, da bo tako sodelovanje pripomoglo k boljšemu razvoju in konkurenčnosti kmetijstva in slovenskega podeželja.

Arhiv: PRAŠIČEREJCI PODPISALI DOGOVOR O SODELOVANJU

Gornja Radgona, 29. avgust – Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so predstavniki GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in Zadružne zveze Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju na področju prašičereje.

Arhiv: Izdali smo publikacijo z naslovom Živilskopredelovalna industrija v Sloveniji v letu 2017

Spoštovani člani, v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo izdali publikacijo z naslovom Živilskopredelovalna industrija v Sloveniji v letu 2017, v kateri so zajeti glavni podatki o poslovanju slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo živil in pijač. Na povezavi si lahko ogledate spletno verzijo publikacije. Vabljeni k branju.

Arhiv: GZS-ZKŽP na sejmu AGRA

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.