Potekala bo 2. seja Združenja za prehranska dopolnila
21. novembra na GZS v Ljubljani (Dimičeva 13, Poslovna oaza, 7. nadstropje) organiziramo seminar z naslovom: Okoljski odtis izdelkov.
16. novembra 2018 obeležujemo Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk, ki potekata vsako leto 3. petek v novembru. V številnih osnovnih šolah, vrtcih in drugih ustanovah bodo tudi letos na ta dan za zajtrk ponudili kruh, maslo, med, jabolko in mleko, ki so pridelani oziroma predelani v Sloveniji.
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij konec novembra ponovno organizira Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA, ki bo tokrat potekal na temo "Hrana, prehrana in potrošnik".
Vsako majhno ali srednje veliko agroživilsko podjetje (pa tudi veliko) se srečuje z različnimi izzivi na področju strojev, procesov, priprave nove embalaže, označevanje, s težavami na področju zagotavljanja varnosti in kakovosti živil. Mala in srednje velika podjetja se v ta namen velikokrat obračajo na zunanje ponudnike rešitev, kar pa lahko predstavlja velik časovni in finančni zalogaj. V okviru projekta I-CON smo se tako odločili, da vam pri teh izzivih pomagamo.
21. oktobra vsako leto obeležujemo Svetovni dan jabolk, katerega zgodovina sega v leto 1990, ko je britanska organizacija Common Ground podala pobudo za praznovanje tega dne. Namen Svetovnega dneva jabolk je spomniti na pestro paleto različnih sort jabolk, ki smo jih ljudje ustvarili skozi dolgoletno zgodovino žlahtnjenja, ter pomen sadovnjakov za podobo kulturne krajine in ohranjanje biodiverzitete. Jabolko so predstavili tudi kot simbol drugačnosti in enotnosti.
Ljubljana, 15. oktober 2018 – Na Gospodarski zbornici Slovenije je v okviru Kadrovske konference potekala otvoritev razstave ob jubilejni 10. obletnici tekmovanja za študente s področja inovativnosti Ecotrophelia Slovenija. Na otvoritvi razstave se je tik pred odhodom na evropsko tekmovanje Ecotrophelia Europe 2018 v Pariz, predstavila tudi ekipa študentov – avtorjev top inovacije pod imenom MOUSSE-HAVE.
26 agroživilskih podjetij je danes v okviru Kadrovske konference Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z zaključno konferenco Kompetenčnega centra za kadre na področju agroživilstva - KOC HRANA – uspešno sklenilo dvoletni projekt izobraževanja in usposabljanja kadrov v vključenih podjetjih
Knjižica služi kot gradivo za konferenco »Prispevek organizacij proizvajalcev k učinkoviti verigi preskrbe s hrano«, v kateri je podana statistika o številu organizacij proizvajalcev in združenj organizacij proizvajalcev v EU. Povzema pa tudi aktualno zakonodajo s področja organizacij proizvajalcev ter izsledke raziskav o sodelovanju proizvajalcev.
Predstavitev povzema ključne načrtovane spremembe v prihodnji Skupni kmetijski politiki po letu 2020. Za posamezna področja so na enostaven in razumljiv način prikazane trenutne zahteve SKP ter način poenostavitve teh zahtev v prihajajoči SKP. Glavni cilj SKP po 2020 je v poenostavitvi in prenosu pristojnosti na države članice.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.