Sporočila za javnost
14. februar 2025: 240 izdelkov prejelo znak odlične kakovosti
22. november 2024: Kako do investicijskih sredstev za kmetijska in živilska podjetja?
11. november 2024: Pomen živilske industrije in velikih sistemov za prehransko varnost države
24. september 2024: Biti pivovar v Sloveniji je danes velik izziv
23. september 2024: Katastrofalna letina grozdja
3. september 2024: Vlada s sprejetimi ukrepi spodbuja dvig cen
28. avgust 2024: Srečanje partnerjev SRIP HRANA 2024
27. avgust 2024: Sadjarski posvet 2024
26. avgust 2024: Zelenjadarski posvet 2024
2. avgust 2024: Mednarodni dan piva 2024
27. junij 2024: Pivo odlične kakovosti 2024
20. junij 2024: O'KASHA – Inovacija na osnovi okare na poti v Pariz
6. junij 2024: Višji DDV na sladke pijače je nova meglena zavesa
6. junij 2024: Dvig trošarin na pivo – obupano iskanje virov za polnjenje proračuna, brez učinkov na zdravje ljudi
21.maj 2024: SKUPAJ ZA UVEDBO KAVCIJSKEGA SISTEMA: Kavcijski sistem je za Slovenijo edina celostna rešitev za doseganje okoljskih ciljev na področju embalaže pijač
25. april 2024: Mladi znova navdušili s svojimi inovativnimi živilskimi izdelki
5. april 2024: Agroživilstvo je tudi gospodarstvo
1. marec 2024: Sporočilo za medije: Tudi kmetijska podjetja so kmetje, ki pridelujejo hrano
12. februar 2024: Sporočilo za medije: "Slovenska hrana v javnih zavodih" - posvet v Državnem svetu RS
6. februar 2024: Sporočilo za medije: 236 zlatih priznanj za izdelke odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva
14. november 2023: Sporočilo za medije: Pridelava v rastlinjakih in sodobne tehnologije v trajnih nasadih so rešitev za povečanje samooskrbe s sadjem in zelenjavo
8. november 2023: Sporočilo za medije: Žitna konferenca 2023
25. oktober 2023: Sporočilo za medije: Strateški forum pijač 2023
11. oktober 2023: Sporočilo za medije: Mlekarski sektor na poti trajnostne preobrazbe
11. oktober 2023: Sporočilo za medije: PestoArt dobil nagrado za najboljšo komunikacijsko strategijo
31. avgust 2023: Sporočilo za medije: Posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah
30. avgust 2023: Sporočilo za medije: SRIP HRANA o trajnostni predelavi hrane
29. avgust 2023: Sporočilo za medije: Sadjarski posvet 2023
28. avgust 2023: Sporočilo za medije: Zelenjadarski posvet 2023
23. junij 2023: Sporočilo za medije: Ecotrophelia Slovenija 2023
29. maj 2023: Sporočilo za medije: Piva odlične kakovosti 2023
26. maj 2023: Sporočilo za medije: Predstavitev študije o uvedbi kavcijskega sistema za embalažo pijač
19. april 2023: Sporočilo za medije: Ecotrophelia Junior Slovenija 2023
15. februar 2023: Sporočilo za medije: Odlični pekovski izdelki 2023
23. november 2022: Sporočilo za medije Sadjarsko zelenjadarska konferenca 2022
8. november 2022: Sporočilo za medije Žitna konferenca 2022
21. oktober 2022: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Združenja za žgane pijače
18. oktober 2022: Sporočilo za medije Ecotrophelia Europe 2022
13. oktober 2022: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Združenja pridelovalcev v sodobnih rastlinjakih
12. oktober 2022: Sporočilo za medije o Mlekarski konferenci
25. avgust 2022: Sporočilo za medije posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah
24. avgust 2022: Sporočilo za medije - SRIP HRANA
24. avgust 2022: Sporočilo za medije ob podpisu memoranduma za polnozrnate izdelke
23. avgust 2022: Sporočilo za medije ob sadjarskem posvetu na AGRI 2022
5. avgust 2022: Sporočilo za medije ob mednarodnem dnevu piva
8. julij 20222: Sporočilo za medije Odkup pšenice
24.junij 2022: Sporočilo za medije Ecotrophelia Slovenija 2022
17. junij 2022: Sporočilo za medije ob pričetku mednarodnega kongresa pekarjev AIBI
15. junija 2022: Sporočilo za medije ob ustanovitvi nacionalnega stičišča za senzorične raziskave
16. maj 2022: Sporočilo za javnost Nagrajenih 21 piv odlične kakovosti
4. februar 2022: Sporočilo za medije 189 ZLATIH PRIZNANJ ZA ODLIČNE PEKOVSKE IZDELKE
26. januar 2022: Sporočilo za medije kavcijski sistem
1. december 2021: Sporočilo za medije ob podpisu zavez odgovornosti pivovarjev
21. oktober 2021: Sporočilo za medije Ecotrophelia Europe 2021
20. oktober 2021: Sporočilo za medije strateški forum pijač
15. oktober 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu hrane
14. oktober 2021: Sporočilo za medije po koncu mlekarske konference
16. september 2021: Sporočilo za medije ob podpisu zavez odgovornostni Združenja industrije pijač
15. september 2021: Sporočilo za medije ob dogodku Po primorsko
2. avgust 2021: Sporočilo za medije predlog Strateškega načrta za obdobje 2023-2027
26. avgust 2021: Sporočilo za medije posvet o javnih naročilih in aktualnih programskih temah
24. avgust 2021: Sporočilo za medije sadjarski posvet AGRA 2021
6. avgust 2021: Sporočilo za medije ob mednarodnem dnevu piva
21. junij 2021: Sporočilo za medije v okviru dogodka Naj piva Slovenije 2021
15. junij 2021: Sporočilo za medije - Ecotrophelia Slovenija - Inovativnost na peto potenco
8. junij 2021: Sporočilo za medije- Zaveze odgovornosti
8. junij 2021: Sporočilo za medije ob 1. ocenjevanju piva v Sloveniji
4. junij 2021: Sporočilo za medije ob mednarodnem dnevu okolja
17. maj 2021: Sporočilo za javnost ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe
15. maj 2021: Sporočilo za javnost ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb
22. april 2021: Sporočilo ob svetovnem dnevu Zemlje
14. april 2021: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Združenja slovenskih vinarjev
8. april 2021: Sporočilo za medije o konferenci Biogospodarstvo
7. april 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu zdravja
6. april 2021: Sporočilo za medije ob ustanovitvi delovne skupine
24. marec 2021: Sporočilo za medije o mesni konferenci
22. marec 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu voda
19. marec 2021: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Odbora za razvoj človeških virov
15. marec 2021: Sporočilo za medije ob podpisu Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma.
6. marec 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo
5. februar 2021: Sporočilo za medije - 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi
19. januar 2021: Sporočilo za medije - Živila izboljšane hranilne sestave do sedaj še bolj vidna na trgovskih policah
5. november 2020: Sporočilo za medije - EntreComp delavnica
20. oktober 2020: Sporočilo za medije - Zmagovalci natečaja za inovacije na področju Mediteranske prehrane
16. oktober 2020: Sporočilo za medije - Kampanja Odloči se za
16. oktober 2020: Sporočilo za medije - Svetovni dan hrane
29. september 2020: Sporočilo za javnost ob podpisu Izjave o zmanjševanju izgub in odpadne hrane.
10. julij 2020: Sporočilo za medije- Žitna veriga
23. junij 2020: Sporočilo za medije- Ecotrophelia Slovenija 2020: Mladim podjetniških idej ne primanjkuje
7. maj 2020: Sporočilo za javnost kampanje Slovensko mleko nas povezuje, ki jo največje slovenske mlekarne in trgovci organizirajo ob mesecu slovenskega mleka.
5. maj 2020: Sporočilo za medije - Kampanja #Zakakovostenjsiprobiotik
16. oktober 2019: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu "Zaveza odgovornosti"; do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu
21. junij 2019: Mladi upi rušili rekorde in navdušili na tekmovanjih inovacij v agroživilskem sektorju
12.junij 2019: 11. Ecotrophelia Slovenija - mladi znova pokazali svoj inovacijski potencial
5.junij 2019: SRIP HRANA in SRIP TURIZEM podpisala memorandum o sodelovanju
21. maj 2019: Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z novim Upravnim odborom
februar 2020: Entrecompfood -Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence Entrecompfood
29. januar 2019: Zlata priznanja za odlične pekovske izdelke
18. december 2018: Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovlane industrije
11. december 2018: Zaveza odgovornosti - projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje
november 2018: Potenciali biogospodarstva v alpskem prostoru vzdolž verig vednosti rastlinskih izvlečkov in živil - začetek projekta Alpbioeco
18. oktober: Žitna konference 2018 - prihodnji izzivi slovenskega žitnega sektorja
16. oktober: Jubilejna 10. Ecotrophelia - dokaz, da inovacije slonijo na mladih
16.oktober: Kompetentni kadri za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva
18. september: Sektor prehranskih dopolnil se je združil
14. september: Po primorsko - kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice
30. avgust: Posvet o javnih naročilih za javne zavode
29. avgust 2018: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju
29. avgust: Kompetentni kadri in aplikativni projekti za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva
28. avgust: Sadjarski posvet na sejmu AGRA
26.avgust: Podpis protokola o sodelovanju med kmetijskimi podjetji in mladimi kmeti
28. junij 2018: Jubilejna 10. Ecotrophelia Slovenija izžareva inovacijski potencial mladih
28. junij 2018: 18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij - uspeh smo ljudje
11. junij 2018: Poslovanje kmetijskih in živilskih podjetij v letu 2017
16. april 2018: Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil
1. februar 2018: Ocenjevanje odličnih pekovskih izdelkov postalo polnoletno
17. november 2017: Mlečnopredelovalni sektor predstavil svoje zaveze odgovornosti
13. september 2017: Inovacije študentov Ecotrophelia ponovno pritegnile pozornost občinstva