Veriga preskrbe s hrano doživlja pretrese, ki jih občutijo vsi deležniki. Kako upravljati z velikimi spremembami, poskrbeti za prehransko varnost ter obenem zagotavljati trajnostni razvoj? AIBI kongres na Bledu je podajal odgovore na vprašanja kako se mednarodna pekarska podjetja strateško lotevajo reševanja teh izzivov ter ponudil vpogled v nove tehnologije in delovanje vrednostnih verig. Osrednja pozornost programa je bila namenjena tudi trajnosti, trendom in inovacijam v pekarstvu.
Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) že tretje leto zapored pripravljamo publikacijo "Odloči se za živila izboljšane hranilne sestave", s pomočjo katere želimo potrošnikom približati ponudbo tovrstnih izdelkov na slovenskem trgu.
20 PIVOVARJEV je že v prvem letu te sheme poslalo svoje izdelke na ocenjevanje. Ocenjevali smo 43 PIV v 9 KATEGORIJAH, ki so se oblikovale glede na prejete vzorce. Podeljeno je bilo 19 PRIZNANJ 'Pivo odlične kakovosti 2021' . Prejelo jih je 13 PIVOVARN.
Nagrajenih 21 piv odlične kakovosti 13. maja je v Žalcu potekala slavnostna podelitev plaket Pivo odlične kakovosti 2022, na kateri smo podelili plakete za 21 piv odlične kakovosti, ki so rezultat dela in razvoja 9 slovenskih pivovarskih podjetij.
Vabljeni k ogledu utrinkov z regijskih srečanj 2022
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije letos objavila razpis za 2. senzorično ocenjevanje piva. Partnerski projekt spodbujanja razvoja pivovarskega sektorja, ki se osredotoča predvsem na promocijo kakovosti, izvajamo v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA. Ocenjevanje prijavljenih piv je letos potekalo 20. in 21. aprila 2022 na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. V dveh dneh je 5-članski strokovni senzorični panel ocenil 39 vzorcev 10 prijavljenih pivovarn.
Rast cen ključnih surovin in energentov je razlog za zvišanje prodajnih cen hrane, ki bodo sledile. Ukrajina in Rusija sta na svetovnih trgih izjemno pomembni pridelovalki hrane.
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA razpisuje 2. senzorično ocenjevanje piva.
Združenje industrije pijač pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z zunanjo strokovnjakinjo že drugič pripravilo poročilo, v katerem analizirajo podatke o ravnanju s plastenkami pijač za leto 2020. Hkrati je metodologija v novem poročilu nadgrajena še z zbiranjem podatkov o uporabi vračljive prodajne embalaže za pijače.
Na poslovnem forumu »Slovenia – The Green Table of Europe« se je predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.