Ljubljana, 26. november 2020 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij dvakrat letno organizira Veliki živilski seminar na katerem udeležence seznanimo z aktualnimi izzivi živilske industrije in novostmi v zakonodaji. Letošnji jesenski seminar je bil namenjen področju varnosti živil. Seminar, na katerem je bilo prisotnih 70 udeležencev smo izvedli v spletni obliki. Posvetili smo se različnim dejavnikom tveganja, možnosti negativnega vplivanja na proizvodni proces ter pravilnim načinom njihovega obvladovanja.
Ljubljana, 25. november 2020 – FAO leto 2021 razglasil za mednarodno leto sadja in zelenjave
Ljubljana, 24. november 2020 – Zaključuje se prvi promocijski val za sadje iz sheme »izbrana kakovost - Slovenija«
Ljubljana, 23. november 2020 – Izšla je deveta številka e-novičnika projekta AlpBioEco iz programa Interreg Alpine Space.
Inovativnost tako na področju izdelkov kot embalaže in delovnih procesov igra pomembno vlogo tudi v živilskopredelovalni industriji. Podjetja se na potrebe aktivno odzivajo na vseh področjih.
S sistemi za sledljivost do boljšega nadzora nad stroški, hitrejše odzivnosti, zmanjšanja napak, reklamacij in sledljivosti posameznega izdelka skozi vso preskrbovalno verigo. Sledljivost vpliva tudi na potrošnika.
Največjih 50 družb v živilskopredelovalni industriji v letu 2019
Objava
Ljubljana, 21. oktober 2020 – Vabimo vas na spletno predstavitev promocijske kampanje za sadje v shemi »izbrana kakovost Slovenija«, ki bo v četrtek 22. oktobra ob 10. uri.
Aktualno!
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.