Spoštovani, v sodelovanju z Agencijo RS za Okolje vas vabimo 29.1. 2020 na konferenco o vplivu najboljših razpoložljivih postopkov na zahteve in vsebino okoljevarstvenih dovoljenj naših proizvodnih podjetij.
Združenje slovenskih pivovarn je postalo del največje panožne asociacije - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na letošnji avgustovski skupščini Združenja slovenskih pivovarn so člani soglasno potrdili sklep o prehodu na Gospodarsko zbornico Slovenije. Na današnji ustanovni seji združenja na GZS so bili potrjeni načrti za krepitev najpomembnejših skupnih aktivnosti članstva pivovarske branže.
Ljubljana, 16. oktober 2019 – Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja (MIZŠ) in ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) ter Aleša Šabedra (MZ).
Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) in Aleša Šabedra (MZ).
V sredo, 11. septembra, so se primorska živilska podjetja in zadruge pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že peto leto zapored z degustacijami dobrot na Pogačarjevem trgu predstavila obiskovalcem centra Ljubljane. Prireditev že od leta 2015 poteka v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Z namenom ustvarjanja sinergije med lokalnim turizmom in živilsko industrijo pa so se podjetjem in zadrugam na letošnjemu dogodku pridružile tudi številne turistične organizacije iz širše primorske regije, ki so obiskovalcem predstavljale lokalne znamenitosti in doživetja ter poskrbele za pestre nagrade.
Vljudno vabljeni na Žitno konferenco 2019, ki bo v petek, 22. novembra s pričetkom ob 8.30 uri na Gospodarski zbornici Slovenije (dvorana A, 1. nadstropje).
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.