Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: SRIP HRANA IN SRIP TURIZEM PODPISALA MEMORANDUM O SODELOVANJU

Bled, 5. junij 2019 – Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo na področju Trajnostne pridelave hrane (SRIP Hrana) in Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo na področju Turizma (SRIP Turizem) sta danes podpisali memorandum o krepitvi sodelovanja med slovensko agroživilsko verigo in gostinsko-turističnim sektorjem. Podpisani sporazum predstavlja pomemben korak k povečevanju obsega slovenskih kmetijskih pridelkov in živilskih izdelkov v turistični in gostinski ponudbi. Memorandum je bil podpisan v okviru letošnjega 19. Vrha kmetijskih in živilskih podjetij, ki je danes potekal na Bledu pod imenom »Slovenija, zelena miza Evrope«.

Tradicija na sodoben način

Tradicija na sodoben način

Naravno, lokalno, tradicionalno, brez aditivov in še bi lahko naštevali. Potrošniki vedo, kaj želijo in proizvajalci njihovim željam sledijo.

Elektronsko orodje za učinkovito pripravo javnih naročil

Elektronsko orodje za učinkovito pripravo javnih naročil

Katalog živil za javno naročanje, ki ga je izdelala Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, vsebuje podatke ponudnikov in njihovih proizvodov ter jih geografsko umešča na zemljevid Slovenije.

Transmaščobne kisline – Slovenija sledila zgledu drugih držav

Transmaščobne kisline – Slovenija sledila zgledu drugih držav

V začetku aprila je stopil v veljavo nacionalni predpis, ki omejuje vsebnost industrijsko proizvedenih transmaščobnih kislin v predpakiranih živilih.

Ali je prehranska varnost Slovencev ogrožena?

Ali je prehranska varnost Slovencev ogrožena?

Zakon o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike je po oceni GZS - ZKŽP ne le slab za gospodarstvo, temveč tudi strokovno nepravilen.

Arhiv: Vabilo medijem na novinarsko konferenco "NOVA ZEMLJIŠKA POLITIKA GROŽNJA PREHRANSKI VARNOSTI SLOVENIJE"

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je dalo v javno razpravo osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike. Analiza potencialnih učinkov osnutka Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike, ki sta jo pripravila dr. Jože P. Damijan in dr. Branko Gorže z Ekonomske fakultete ugotavlja, da bi morebitna uveljavitev predlagane zakonodaje negativno vplivala na delovanje in organiziranost kmetijskih podjetij. Posledično pa bo vplivala tudi na delovanje celotne agroživilske verige in tako predstavlja grožnjo za prehrano varnost Slovenije.

Arhiv: Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z novim Upravnim odborom, mag. Janez Rebec imenovan za novega predsednika zbornice

Ljubljana, 21. maj 2019 – Na Gospodarski zbornici Slovenije je potekala konstitutivna seja Upravnega odbora GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP). Nov Upravni odbor, v zasedbi 27 članov, je danes izvolil novega predsednika in dva podpredsednika za mandatno obdobje 2019-2023.

Arhiv: Festival odličnih pekovskih izdelkov 2019

Vabljeni na Festival odličnih pekovskih izdelkov, ki bo potekal 25. maja 2019 med 9. in 14. uro na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Arhiv: GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij gostila ugledne strokovnjake s področja biogospodarstva

Ljubljana, 6. in 7. maj 2019 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je gostila delegacijo predstavnikov različnih raziskovalnih in gospodarskih inštitucij, ki sodelujejo na evropskem projektu AlpBioEco. Glavni namen projekta je identificirati potenciale biogospodarstva v alpskem prostoru vzdolž verig vrednosti za jabolka, orehe in zelišča. Projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj preko programa Območje Alp.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.