Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Obvestilo označevanja živil

Širjenje koronavirusa močno vpliva na vsakodnevne procese v podjetjih. V ta namen smo kot strokovna služba ZKŽP kontaktirali številne deležnike, med drugim Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, prav tako pa tudi GS1 Slovenija, ki podeljuje številke izdelkov GTIN (Global Trade Identification Number) in s tem nove črtne kode EAN.

Arhiv: Preventivni ukrepi proti širitvi SARS -CoV - 2 (COVID -19)

Ob novonastali situaciji vezano na hitro širitev virusa COVID- 19 navajamo seznam preventivnih ukrepov, katerih se lahko poslužijo naši člani.

Arhiv: Elektronski novičnik projekta AlpBioEco

Ljubljana, 3. marec 2020 – Izšla je šesta številka e-novičnika projekta AlpBioEco iz programa Interreg Alpine Space.

Arhiv: Obisk mednarodnega sadjarskega sejma Fruchtwelt Bodensee v Nemčiji

Nemčija, 12.-14. februar 2020 – Sredi februarja smo skupaj s slovenskimi sadjarji, kmetijskimi svetovalci specialisti za sadjarstvo in predstavniki podjetij obiskali mednarodni sadjarski sejem Fruchtwelt Bodensee v Friedrichshafen v Nemčiji na katerem se je na stojnici in na dveh predavanjih predstavil projekt AlpBioEco. Na sejmu se je predstavilo 380 razstavljalcev, v treh dneh pa ga je obiskalo 16.000 obiskovalcev. Sejem je ponudil številne novosti s področja tehnologij pridelave in predelave, sadnih sort, zaščitnih sredstev proti škodljivcem in boleznim ter izdelkov iz sadja.

Arhiv: 20. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

V letu 2020 je potekalo že 20. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Podjetja sektorja pekarstva so na ocenjevanje prijavila rekordnih 225 izdelkov. Število prijavljenih izdelkov po kategorijah je znašalo: kruh (122), pekovsko pecivo (24), fino pekovsko pecivo (39), keksi (6), slaščice -hladna veriga (19), testenine (15). V jubilejnem letu 2020 je bilo podeljenih rekordnih 194 priznanj. Skupno je bilo v 20-ih letih podeljenih že 1.566 priznanj. Največ priznanj (943) je bilo podeljenih v kategoriji kruha.

Arhiv: Razpis ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2020

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) razpisuje tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2020«.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani, v sodelovanju z Agencijo RS za Okolje vas vabimo 29.1. 2020 na konferenco o vplivu najboljših razpoložljivih postopkov na zahteve in vsebino okoljevarstvenih dovoljenj naših proizvodnih podjetij.

Arhiv: Srečno 2020!

Arhiv: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH PIVOVARN NADALJUJE SVOJE DELO V OKVIRU ZBORNICE KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ PRI GZS

Združenje slovenskih pivovarn je postalo del največje panožne asociacije - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na letošnji avgustovski skupščini Združenja slovenskih pivovarn so člani soglasno potrdili sklep o prehodu na Gospodarsko zbornico Slovenije. Na današnji ustanovni seji združenja na GZS so bili potrjeni načrti za krepitev najpomembnejših skupnih aktivnosti članstva pivovarske branže.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.