Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Zbiramo predloge za pripravo skupnega predloga k planu dela TIRS

  Tržni inšpektorat RS pripravlja plan dela za leto 2019. V imenu članov želimo opozoriti na ponavljajoče nepravilnosti, ki jih podjetniki zaznavate na posameznem področju in ta področja predlagati za vključitev v plan dela. Tržni inšpektorat želimo opozoriti na področja, ki so se pri vašem delu izkazala kot najbolj problematična, zato vas vabimo, da nam najkasneje do 9. 10. 2018 na e-naslov ptz@gzs.si sporočite, katero področje iz pristojnosti dela Tržnega inšpektorata se pri vašem poslovanju kaže kot problematično glede na trenutno in pričakovano stanje na trgu oziroma znane ali pričakovane spremembe zakonodaje.

  Arhiv: Dnevi odprtih vrat Meroslovnega parka

  Razmišljate o investiciji v novo merilno opremo, pa vam čas ne dopušča, da bi podrobneje pregledali široko ponudbo na trgu? Obiščite DNEVE ODPRTIH VRAT Meroslovnega parka podjetja LOTRIČ Meroslovje, Češnjica 48B v Železnikih, kjer bo na enem mestu zbrana bogata ponudba merilnih naprav vodilnih svetovnih proizvajalcev. Vrata Meroslovnega parka bodo s predhodno najavo odprta od 16. do 26. oktobra 2018, v torek, 23. 10., pa za vas pripravljajo uradno otvoritev z bogatim spremljevalnim programom.

  Arhiv: Dnevi odprtih vrat Meroslovnega parka

  Razmišljate o investiciji v novo merilno opremo, pa vam čas ne dopušča, da bi podrobneje pregledali široko ponudbo na trgu? Obiščite DNEVE ODPRTIH VRAT Meroslovnega parka podjetja LOTRIČ Meroslovje, Češnjica 48B v Železnikih, kjer bo na enem mestu zbrana bogata ponudba merilnih naprav vodilnih svetovnih proizvajalcev. Vrata Meroslovnega parka bodo s predhodno najavo odprta od 16. do 26. oktobra 2018, v torek, 23. 10., pa za vas pripravljajo uradno otvoritev z bogatim spremljevalnim programom.

  Arhiv: Predlog pravilnika o dopolnitvi Pravilnika o izvajanju Zakona o trošarinah

  Ministrstvo za finance obvešča, da je v javni obravnavi Predlog pravilnika o izvajanju Zakona o trošarinah, s katerim se uvaja možnost nove velikosti tobačne znamke. Pripombe se zbirajo preko spletne strani Ministrstva za finance do 12. septembra 2018.

  Arhiv: Sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP

  Arhiv: Sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP

  SPIRIT Slovenija je objavila Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje vzpostavitve in nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi v podjetjih in vključuje naslednje ukrepe: a) Elektronsko izmenjavo med partnerji; b) Digitalizacijo nastopov na sejmih; c) Spletne strani za tuje trge; d) Spletne trgovine; e) Produktno-prodajne videe; f) Krepitev kompetenc – usposabljanja. Ciljne skupine: mikro, mala in srednje velika podjetja. Roki za oddajo vlog so: 5. 11. 2018, 1. 10. 2019, 1. 10. 2020 in 1. 10. 2021.

  Arhiv: Svetovanja GZS-Podjetniško trgovske zbornice na MOS-u

  Izkoristite obisk sejma tudi za pridobivanje uporabnih informacij za poslovanje vašega podjetja. Obiščite nas na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju v sredo 12. septembra 2018, kjer bomo: nudili informacije o storitvah, ki jih izvajamo za podjetja, davčno svetovanje, svetovanje s področja trgovine. Glede na razpoložljivost prostora vam omogočamo tudi izvedbo individualnih sestankov z vašimi poslovnimi partnerji. Vse, ki iščete načine za iskanje pravega prodajnega partnerja vabimo, da se dne 13.9.2018 udeležite tudi dogodka USPEŠNO V SLOVENIJI, kjer bo na delavnici »KAKO NAJTI PRAVEGA PRODAJNEGA PARTNERJA/DISTRIBUTERJA?« koristne informacije podala Damjana Sever, predsednica Združenja trgovskih agentov Slovenije, ki deluje v okviru naše zbornice.

  Arhiv: Spodbude za zaposlovanje starejših

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavlja spodbude za zaposlovanje starejših. Delodajalec, ki bo po 1. januarju zaposlil brezposelno osebo, starejšo od 55 let, ki je vsaj šest mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, bo v celoti oproščen plačila prispevkov delodajalca za socialno varnost. (t.j. prispevkov delodajalca za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za starševsko varstvo in zavarovanje za primer brezposelnosti).

  Arhiv: Razpis za tekstilno industrijo, oblačila in obutev - Evropska komisija poziva MSP -je

  Na spletni strani Evropske komisije (EK) je objavljen razpis, katerega namen je spodbujanje k sodelovanju SME - MSP -ji s področja tekstilne, oblačilne, obutvene industrije in industrije za usnje ter lastniki oz razvijalci novih tehnologij pri uporabi novih tehnoloških rešitev za izboljšanje produktivnosti, integracijo v vrednostne verige in učinkovito rabo virov ter ustvarjanje novih izdelkov in storitev na trgu z visoko dodano vrednostjo. Zainteresirana podjetja, lahko celotni razpis najdejo na spletni strani EK.

  Arhiv: Akcija član PTZ pridobiva člana PTZ

  Člani GZS Podjetniško trgovske zbornice izkoristite priložnost in v času med 1. septembrom in 30. novembrom 2018 priporočajte drugim podjetjem včlanitev v GZS PTZ. Letak, ki smo ga letos pripravili, ponazarja našo ponudbo storitev. Ob izpolnjenih pogojih, ki jih določajo Pravila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri za prejem dobropisa pri članarini za leto 2019, se vam obeta upoštevanje popusta vaše članarine za leto 2019 . Tistega, ki pa bo priporočil največ novih članov (podpisana pristopna izjava), čaka nagrada. Podarjamo vam brezplačno udeležbo na enem izmed trojčkov Kreativno vodenje -do konca junija 2019.

  Arhiv: Javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brežice za leto 2018

  Javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brežice za leto 2018... Rok za oddajo prijav: 15. september 2018 (v sprejemni pisarni Občine Brežice v času poslovnih ur ali priporočeno po pošti istega dne) Obseg razpisanih sredstev: 140.000,00 EUR Predmet javnega razpisa Predmet oz. namen javnega razpisa je: A. Sofinanciranje investicij (v nadaljevanju namen A). B. Sofinanciranje stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo (v nadaljevanju namen B). C. Sofinanciranje stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predtsvitev inovativnih proizvodov in storitev (v nadaljevanju namen C). D. Subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru (v nadaljevanju namen D).

  Arhivi