Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Sodelovanje s SAŠA inkubatorjem Javna naročila za MSP-je

  SAŠA inkubator spodbuja mala in srednje velika podjetja, da sodelujete pri javnih naročilih. SAŠA inkubator sodeluje v projektu IPPON, v okviru katerega spodbujajo MSP, da si odrežete večji delež tega poslovnega kolača, tudi s sodelovanjem z drugimi MSP in sodelovanjem pri čezmejnih javnih naročilih. IPPON projekt vam nudi brezplačno zakladnico znanj o sistemih in posebnostih javnega naročanja v EU in v partnerskih državah projekta IPPON. Več informacij, najdete v priloženem dokumentu -klik.

  Arhiv: Usposabljanje za trgovskega agenta - GZS PTZ - CPU -ugodnejši pogoji za člane

  Usposabljanje za trgovskega agenta je usklajeno s programom usposabljanja mednarodnega združenja trgovskih agentov IUCAB, katerega član je tudi Združenje trgovskih agentov Slovenije (ZTAS), ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Več o programu najdete na spletni strani Centra za poslovno usposabljanje (CPU). Kaj pridobite? - Mednarodni certifikat - Poznavanje mednarodnega okolja - Vključitev v seznam agentov in priložnost za nove posle - Višanje standardov področja mednarodnih zastopstev - Boljše informacije o mednarodnem povpraševanju - Prednost pri izboru pri principalih

  Arhiv: Počitniške kapacitete GZS za člane

  Poletna sezona v naših počitniških kapacitetah je do tega trenutka uspešno zasedena do konec avgusta 2018. Želimo pa vas spomniti, da so naše počitniške kapacitete v Bohinju in Nerezinah v idiličnih morskih in alpskih okoljih in da jih člani GZS lahko koristite prav tako. Objavljamo podatke o kapacitetah in cenik ponudbe, prav tako pa vas obveščamo, da so kapacitete na razpolago tudi v jesenskem in zimskem času.

  Arhiv: Sofinanciranje tržnih raziskav, mednarodnih forumov in certifikatov v letu 2018

  SPIRIT Slovenija, javna agencija je objavila javni poziv na podlagi katerega bo sofinancirala upravičene stroške aktivnosti MSP za tržne raziskave, aktivno udeležbo na mednarodnih forumih in pridobivanja certifikatov v letu 2018. Rok za dostavo vlog je 28. 9. 2018, do 13. ure.

  Arhiv: Povpraševanje - trgovski zastopnik za otroška oblačila

  Bulgarsko podjetje, ki proizvaja oblačila za otroke igrivih barv, z asimetričnimi deli in igrivimi odtisi. Podjetje išče trgovskega zastopnika, ki bi predstavljal njihovo blagovno znamko v Sloveniji.

  Arhiv: Spoznajte in preizkusite brezposelne še pred sklenitvijo delovnega razmerja

  Zavod RS za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo Delovni preizkus 2017/2018. S pomočjo delovnega preizkusa bodo delodajalci lahko brezposelne spoznali in preizkusili v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja. delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje za prijavo lahko oddajo svoje ponudbe do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 23. 10. 2019, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

  Arhiv: V javni razpravi Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu

  Na spletnih straneh MDDSZ je objavljen Pravilnik o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu, ki je trenutno v javni razpravi. Rok za pripombe je 1.8.2018. Ta pravilnik določa minimalne zahteve za zagotavljanje varnosti in varovanja zdravja delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem, ki se nahajajo v delovnem okolju ali so posledica katere koli dejavnosti, ki vključuje kemične snovi in zavezujoče mejne vrednosti za poklicno izpostavljenost.

  Arhiv: Sporočilo za javnost ob podpisu Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS)

  Danes, 16. julija 2018 so Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov, kot predstavnika delavcev, ter Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za trgovino in Gospodarska zbornica Slovenije – PTZ, kot predstavniki delodajalcev, sklenili novo Kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine Slovenije. Nova kolektivna pogodba bo začela veljati 15.avgusta 2018, razen določb, ki se nanašajo na število nedelj v letu in minimalno nominalno višino dodatka za nedeljsko delo, ki se začnejo uporabljati 1.septembra 2018. Kolektivna pogodba za trgovino bo veljala do 31. decembra 2022.

  Arhiv: Podpisana sprememba Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine

  16. julija 2018 so Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov, kot predstavnika delavcev, ter Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za trgovino in Gospodarska zbornica Slovenije – PTZ, kot predstavniki delodajalcev, sklenili novo Kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine Slovenije. Nova kolektivna pogodba bo začela veljati 15. avgusta 2018, razen določb, ki se nanašajo na število nedelj v letu in minimalno nominalno višino dodatka za nedeljsko delo, ki se začnejo uporabljati 1. septembra 2018. Kolektivna pogodba za trgovino bo veljala do 31. decembra 2022.

  Arhivi