Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Sekcija refleksoterapevtov organizira 16. strokovno srečanje

  Sekcija refleksoterapevtov organizira 16. strokovno srečanje Pridružite se nam v petek, 1. decembra 2017 ob 10h, v dvorani A, Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

  Arhiv: Spodbude za procesne izboljšave podjetij v letu 2017 - 2018

  Arhiv: Spodbude za procesne izboljšave podjetij v letu 2017 - 2018

  SPIRIT Slovenija javna agencija je objavila javni razpis za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letu 2017 - 2018 (Procesne izboljšave 2017-2018) »PRIZ 17-18«. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov svetovalnih storitev, ki jih podjetjem zagotovijo zunanji izvajalci v zvezi z uvajanjem izboljšav poslovnih procesov v podjetjih. Agencija bo sofinancirala operacijo upravičenca glede na doseganje zastavljenih ciljev in upravičenost stroškov, ki so, oziroma bodo nastali in bili plačani do 10.9.2018. Roka za oddajo vlog sta: 7. 12. 2017 in 22. 2. 2018.

  Arhiv: Sporočilo za medije : Socialni partnerji želimo samo dogovoriti ureditev delovnega časa zaposlenih v trgovinski dejavnosti

  Socialni partnerji, podpisniki kolektivne pogodbe za trgovinsko dejavnost, smo 19. oktobra 2017 sklenili Dogovor o celoviti ureditvi problematike delovnega časa v trgovinski dejavnosti v Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS), saj smo prepričani, da odprta vprašanja v zvezi z delovnim časom zaposlenih lahko celovito rešimo izključno na ravni dolgoletno kvalitetno vodenega socialnega dialoga.

  Arhiv: Predlogi PTZ za oblikovanje programskih usmeritev delovanja in krepitve GZS

  Arhiv: Predlogi PTZ za oblikovanje programskih usmeritev delovanja in krepitve GZS

  Upravni odbor Podjetniško trgovske zbornice je novemu predsedniku GZS g. Boštjanu Gorjupu izpostavil težave, ki bremenijo njihovo poslovanje ter pričakovanja v zvezi z oblikovanjem programskih usmeritev delovanja GZS. Spregovorili so o načrtih in aktivnostih za zniževanje obdavčitev ter preprečevanje bega visoko kvalificiranih kadrov v tujino.

  Arhiv: Sofinanciranje udeležbe na sejmu optike, precizne mehanike in laserske tehnologije SILMO Istanbul 2017

  Izkoristite priložnost in se udeležite sejma optike, precizne mehanike in laserske tehnologije SILMO Istanbul 2017, ki bo potekal med 30. novembrom in 3. decembrom 2017 v Istanbulu. Z Veleposlaništva Republike Turčije so nas obvestili, da organizirajo skupinski obisk sejma v okviru katerega udeležencem krije stroške nočitve z zajtrkom turško Ministrstvo za gospodarstvo. Prijave zainteresiranih podjetij pričakujejo do 20. novembra 2017.

  Arhiv: Brezplačen priročnik za uspešen prenos družinskega podjetja

  Ste vedeli, da prenos dejavnosti na potomce preživi samo 1/3 družinskih podjetij. Zakaj je temu tako? Inštitut M.O.S.T. je strnil izkušnje in poglede strank, ki jih je pripravljen deliti z vami preko brezplačnih video vsebin, kjer najdete vse informacije, kaj vse se je potrebno dogovoriti in kaj opraviti za uspešen prenos odgovornosti na potomce. Uporabne informacije pa lahko pridobite tudi, v kolikor se jim boste pridružili v torek 7. novembra, na brezplačnem predavanju v Ljubljani na fakulteti Gea College.

  Arhiv: Izobraževalna ekskurzija na projektu TCM - ob podpori MGRT, SPIRIT Slovenija in izvajalcev

  19. in 20. oktobra 2017 je bila pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javne Agencije SPIRIT Slovenija, izvedena dvodnevna ekskurzija na področju projekta Town centre management (TCM) oziroma Upravljanja mestnih središč. Udeležili so se je predstavniki 18 ih občin in Zavodov za turizem, ki razvijajo TCM projekt v svojih okoljih, poleg tega pa tudi lokalni podjetniki, ki v mestnih jedrih predstavljajo gospodarski del. Obiskali smo tri avstrijska mesta (Ried im Kreis, Perg in Weidhoffern an der Ybbs), ki smo jih predstavili že v publikaciji Upravljanje mestnih središč in Kranj, kot začetno destinacijo.

  Arhiv: Posvet Pomanjkanje kadrov v podjetništvu

  Arhiv: Posvet Pomanjkanje kadrov v podjetništvu

  Gospodarska rast v Sloveniji raste, nezaposlenost pada, kljub temu pa težave s kadri ostajajo. Mala in srednja podjetja težko dobijo prave kadre. V trgovini se zaposlujejo previsoko izobraženi kadri, na drugi strani pa primanjkuje skladiščnikov, šoferjev, …..Dobri kadri pa na drugi strani odhajajo v tujino. Kaj se dogaja in kako rešiti nastale zagate v MSP-jih? Ali je potrebno spremeniti davčno zakonodajo? Ali bi trgovinam pomagala ukinitev nedeljskega dela? Ali so pogoji dela sprejemljivi?

  Arhiv: Nepovratna sredstva pravnim osebam za nakup električnih vozil

  Eko sklad je objavil Javni poziv, na podlagi katerega bo pravnim osebam dodelil nepovratne finančne spodbude za naložbe v nakup ali predelavo okolju prijaznejših vozil za cestni promet, ki bodo prvič po proizvodnji ali predelavi registrirana v Republiki Sloveniji. Podjetja se lahko prijavijo na javni poziv do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu Republike Slovenije.

  Arhiv: Poziv za pripombe na predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov

  V javni obravnavi je predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov, ki v slovenski pravni red prenaša zahteve Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Bistvene zakonodajne spremembe glede na dosedanji Zakon o varstvu osebnih podatkov se nanašajo tako na splošne, kot na posebne določbe, kot tudi na področne ureditve.

  Arhivi