Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Davčna reforma: obremenjuje podjetja, nepravična do zaposlenih v gospodarstvu

Povsem podrobnih informacij o predlogu davčnega prestrukturiranja, ki ga je danes potrdila koalicija, še nimamo. Na podlagi znanih informacij pa smo na GZS razočarani nad usklajenim predlogom koalicije o davčnem prestrukturiranju.

Ne igrajte se z Luko Koper!

Luka Koper je preveč pomembno podjetje za Slovenijo, da bi se vsak lahko igral z njo. Zato pozivamo Vlado RS, da končno pripravi jasno strategijo in akcijski načrt s ciljem, da se celotna slovenska logistična veriga, z njo tudi Luka Koper, čim hitreje in za čim boljšo ceno posodobi. Ostale akterje v Luki Koper pa, da pri tem razumno, iskreno in odgovorno sodelujejo.

4 mio € prihranka pri trošarinah za električno energijo za porabnike z letno porabo > 10.000 MWh

1. 7. 2016 je bil objavljen novi Zakon o trošarinah ZTro-1 (Ur.l. št. 47/2016).

Podjetništvo, inovativnost in internacionalizacija v ključnem zakonu

Sredi junija je bila v Državnem zboru RS sprejeta novela zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja sprejeta.

AgendaMG 2016 in Deklaracija TNI v vladni postopek

Predlogi ukrepov, ki so jih Vladi RS ponudili nova generacija podjetnikov iz strateške skupine Podjetniška Slovenija pri GZS in predstavniki Foruma tujih investitorjev v Sloveniji pri GZS, so tudi uradno v vladnem postopku.

Britanskim bankam se je zgodilo ljudstvo

Britanskim bankam se je zgodilo ljudstvo

Slovenija bo utrpela udarec predvsem zaradi nekoliko manjše rasti povpraševanja na glavnih izvoznih trgih, saj naj bi se poslovni optimizem v Evropi zmanjšal. Tudi manjša kupna moč britanskih turistov naj bi znižala turistični izkupiček za okoli 20 mio evrov.

Arhiv: Britanski »REMAIN«* 4-krat verjetnejši

Arhiv: Britanski »REMAIN«* 4-krat verjetnejši

Tik pred izidom referenduma o članstvu VB v EU pošiljamo podrobnejši analitični komentar o ključnih možnih posledicah.

Začasen umik ratifikacije »unitarnega patenta«

GZS je dosegla začasen umik Zakona o ratifikaciji Sporazuma o enotnem sodišču za patente, s katerim bi Slovenije pristopila k sistemu enotnega evropskega patenta, t.i. unitarni patent.

Na Gorenjskem več kadrov za gospodarstvo

Območna zbornica Gorenjska (OZG) je podprla predlog ŠC Škofja Loka, da bi za šolsko leto 2016 /17 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odprlo tri dodatne oddelke, in sicer za programe mizar, orodjar in strojni tehnik.

Trije ključni ukrepi MSP za Cerarjevo vlado

Na Vrhu malega gospodarstva so predstavniki podjetnikov, malih in srednjih podjetij izglasovali tri ključne predloge za vlado dr. Mira Cerarja.