Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Vpis pravice do pitne vode v ustavo brez novih uradnikov

Prvotni predlog ustavnega zakona za vpis pravice do pitne vode v ustavo je temeljil na rešitvah, da javna služba oskrbe s pitno vodo postane državna javna služba.

ABC tablice za prevoznike

Člani GZS Združenja za promet bodo v decembru, glede na vloge, prejeli ABC tablice v brezplačno uporabo, in sicer 1.736 kosov za R4 razred vozil in 664 kosov za razred R3.

Črno zlato vse dražje

Nafta po oceni Analitike GZS v 2017 pri 60 USD. Izvedba Trumpovih volilnih obljub bi lahko to ceno znižala.

Italijanski NO odmeva

Glavna bojazen je, da bi nova vlada zavrnila evro in želela pospešiti svojo gospodarsko rast z uvedbo nove lire, pri čemer ne bi poravnali dolga na evrske obveznice.

Dan D za Italijo je Dan D za evro

Glavna bojazen je, da bi morebitna nova vlada zavrnila evro in želela pospešiti svojo gospodarsko rast z uvedbo nove lire, pri čemer ne bi poravnali dolga na evrske obveznice.

Apel Vladi RS: Ne zavajate ljudstva z bonbončki!

Duh je pobegnil iz steklenice. Predlog o ponovni uvedbi praznika 2. januarja je samo zadnji kamenček v nedržavotvorni in neodgovorni igri, ki jo že mesece spremljamo v slovenski politični areni.

DigitAgenda 2016 je objavljena

GZS je v petek objavila Agendo za digitalizacijo, DigitAgendo 2016, ki bo osrednja tematika letošnjega Vrha slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Tudi farmacija z olajšavami

26 novih ponudb za člane GZS

V septembru in oktobru se je 26 podjetij odločilo za posebno ponudbo članom GZS.

Tveganje na delovnem mestu? Ne, hvala.

Tri nova, brezplačna interaktivna orodja za izdelavo ocene tveganja na delovnem mestu lahko slovenskim pekom, mesarjem in trgovcem prihranijo skupaj do 1,5 mio EUR.