Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Arhiv: Kdo snuje priporočila za digitalizacijo gospodarstva?

Začele so se priprave na Vrh slovenskega gospodarstva, ki bo letos 8. novembra na Brdu pri Kranju. Pet skupin pripravlja priporočila Vladi RS in podjetjem v Sloveniji.

Vroce pred volitvami v Nemciji in Franciji

Vroce pred volitvami v Nemciji in Franciji

V kolikor bodo šla pogajanja o TTIP v napacno smer, bo Slovenija spremenila svoje stališce do sporazuma.

Gospodarska rast in pasti njenega nerazumevanja

Gospodarska rast in pasti njenega nerazumevanja

Glavno past ta hip vidim v tem, da gospodarska rast predstavlja alibi za nemoc pri uveljavljanju sprememb, ceš saj nam gre dovolj dobro. Ne posvecamo pa dovolj pozornosti izzivom prihodnosti..

Nov dokaz, da nujno potrebujemo reforme

Slovenija je na novi lestvici ekonomske svobode najslabše uvrščena pri obsegu (para) države in regulativi, kamor sodijo tudi predpisi o poslovanju in trga dela.

Apel poslancem: odločite se za pošteno in odločno davčno reformo

Vlada RS je danes potrdila predloge davčnega prestrukturiranja, navkljub nasprotovanju večine predstavnikov gospodarstva. Posluha za pošteno in odločno davčno reformo na Vladi RS ni.

Branimo pravno varnost davčnih zavezancev

Predlagatelj zakona o davčnem postopku je želel v prvotnem predlogu ukiniti del vsebine sklepa, s katerim mora davčni organ seznaniti zavezanca o vsebini in obdobju davčnega inšpekcijskega nadzora.

Zakon o investicijah v pripravi

Izvršilni odbor Foruma tujih investitorjev se je na 3. seji seznanil s pripravami na zakon o investicijah.

Pozor: zaostajamo za Višegrajsko skupino

Slovenija je ponovno zabeležila višjo rast od povprečja EU, hkrati pa zaostajamo za rastmi nekaterih Višegrajskih držav. Zato so potrebne strukturne spremembe za dolgoročno rast.

Raziskave in razvoj? Država na račun podjetij dodatno polni proračun!

Retroaktivni pregledi podjetij, s katerimi se preverja njihova upravičenost do davčne olajšave za raziskave in razvoj do leta 2012 nazaj, so nezakoniti in neupravičeni.

Uspeh slovenskih olimpijcev pomeni priložnost tudi za gospodarstvo

Ena zlata, dve srebrni in ena bronasta medalja – spodoben izkupiček za dva milijonski narod. Uspeh pozitivno prispeva k prepoznavnosti države in gospodarstva.