Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Očitno ne bo bencinskega centa

Vlada RS se je očitno odločila, da ne bo bencinskega centa.

Manj administracije za upravljavce

S 1. oktobrom je začela veljati nova Uredba o uporabi fluoriranih toplogrednih plinov (F-plinov) in ozonu škodljivih snoveh (Uradni list RS, št. 60/16).

Subvencije za mestne lokale

GZS Podjetniško trgovska zbornica je v sodelovanju z avstrijskim podjetjem CIMA Beratung Gmbh leta 2011 v Sloveniji predstavila modele TCM- Town centre management-a (MMSS - Management mestnih središč Slovenije) kot odgovor na izumiranje mestnih središč.

Poslovanje z nepremičninami: moderna kolektivna pogodba

Podpisana je nova Kolektivna pogodbo za dejavnost poslovanja z nepremičninami (KPN).

Pol milijona od fotokopiranja avtorjem in založnikom

Po dveh letih pogajanj je bil konec julija podpisan skupni sporazum o reproduciranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah v vrtcih in slovenskih šolah.

Branimo pravno varnost davčnih zavezancev

Predlagatelj zakona o davčnem postopku je želel v prvotnem predlogu ukiniti del vsebine sklepa, s katerim mora davčni organ seznaniti zavezanca o vsebini in obdobju davčnega inšpekcijskega nadzora.

Nepovratna sredstva za prenovo tudi pravnim osebam

Na podlagi dolgotrajnih prizadevanj, tudi Zbornice za poslovanje z nepremičninami, je bil konec prejšnjega tedna končno objavljen nov javni poziv Eko sklada za nove skupne naložbe večje energijske učinkovitosti starejših večstanovanjskih stavb s tremi ali več stanovanji na območju Slovenije.

Za infrastrukturo ob HE Brežice

Vlada je za gradnjo vodne infrastrukture za hidroelektrarno (HE) Brežice zagotovila 33,5 milijona evrov, za nadaljevanje del do konca leta pa bo poskrbela še za 40,7 milijona evrov.

Boljši časi za tehnične kadre v Postojni

Predvidoma marca 2017 bo zgrajen prizidek k šolskemu centru za potrebe izobraževalnega centra sodobnih tehnologij Šolskega centra Postojna.

Korak do Aeropolisa na Brniku

Direkcija RS za infrastrukturo, Aerodrom Ljubljana, Občina Cerklje na Gorenjskem in podjetje SGP Pomgrad so na Brniku podpisali pogodbo za prestavitev glavne ceste Kranj - Spodnji Brnik na območju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.