Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Trije dosežki za stanovanjske sklade

Državni zbor RS je sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona.

Potrditev lažjega režima za transport v Avstriji

Avstrijski parlament je sprejel novo ureditev za transport, ki jo je že prej sprejela vlada.

Podaljšana veljavnost zakona o Pomurju

Državni zbor je potrdil podaljšanje pomurskega zakona za dve leti 2018/2019.

2. tir: vprašanje za 1 mrd. +/‒300

Projekti nacionalnega interesa so tisti, ki jih zasebni sektor zaradi kompleksnosti, velikosti investicije, dolgega obdobja odplačevanja in nizke donosnosti ni pripravljen ali sposoben izpeljati. Prav pri prometni infrastrukturi pa je pomembna vloga centralne države, saj učinkovita infrastruktura omogoča razvoj hitre transportne poti in spodbuja razvoj gospodarstva.

Komu vse zvoni?

Bolj ko govorimo o potrebnih spremembah v slovenskem zdravstvu, bolj smo v Sloveniji z njim nezadovoljni. To je dejstvo, ki ga potrjujejo praktično vse ankete javnega mnenja. Pa ne zaradi vse pogosteje odkritih napak v izvajanju storitev, temveč zaradi splošnega stanja. Tega zaznamujejo nespremenjene in nesprejemljivo dolge čakalne vrste na eni strani ter prevelika in predvsem nepregledna poraba sredstev na drugi.

Vrh podjetij v tuji lasti o spodbujanju investicij

Ključna tematika 2. Vrha podjetij v tuji lasti, ki bo 30. maja v dvorani A zgradbe Gospodarske zbornice Slovenije, bo nov zakon o spodbujanju investicij.

ZA zaupanje vredno upravljanje nepremičnin

Združenje upravnikov nepremičnin pri GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami je začelo podeljevanja certifikatov Zaupanja vreden upravnik.

Sprejet zakon o vajeništvu

Državni zbor je potrdil Zakon o vajeništvu.

Letos 2,9 % rast, nato nekoliko nižja

Gospodarska rast vse višja. Slovenski potrošnik, trgovec, industrialec in gradbenik še nikoli tako usklajeno optimistični po letu 2008. Po 2,9-odstotni rasti v letu 2017 se bo v naslednjih dveh letih ta ohladila na 2,8 in 2,7 %.

Mala DigitAgenda 2017