Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Kako bi različni scenariji razvoja EU vplivali na slovensko gospodarstvo?

Mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS: »Slovensko gospodarstvo je neodtujljivo vezano na evropsko. Ker je v tem trenutku iluzorno pričakovati poglabljanje sodelovanja, bi v primeru interesa večjih članic o več sodelovanja (scenarij 3) Slovenija morala biti del te iniciative.«

Rast: 3 razlogi, zakaj je previdnost nujna

Slovenska gospodarska rast z zamikom približno leta dni sledi evropski. Čas je za proti-ciklično delovanje državnega proračuna oziroma za ustvarjanje proračunskih presežkov in zahtevnih strukturnih reform.

Uresničeni predlogi iz agend GZS

Vlada je objavila deveto poročilo o uresničevanju predlogov gospodarstva za izboljšanje poslovnega okolja in dvig konkurenčnosti.

Arhiv: V začetku aprila tudi investicijska konferenca

Vrh podjetij v tuji lasti bo 3. aprila, ob njem pa bo tudi investicijska konferenca, ki bo posvečena naložbam v podjetjih. Pričakujemo goste iz evropskih ustanov, Evropske komisije in Evropske investicijske banke.

Renesansa malih trgovcev

V letu 2016 je bil oblikovan strateški dokument »VERIGA ZMTS / Kupujem lokalno« in izpeljanih nekaj aktivnosti ZMTS – Združenja malih trgovcev Slovenije pri PTZ GZS.

5 razlogov proti jurišu na plače

Zakaj juriš na plače ni ne korekten, ne pregleden in ne pameten?

Koliko računov za politične napake še?

Breme prednostnega dispečiranja bo v večini ponovno nosilo gospodarstvo, 25 % pa gospodinjstva. En evro na gospodinjstvo mesečno v podjetjih pomeni tudi do nekaj 100.000 € dodatnih stroškov letno.

Vrh podjetij v tuji lasti o spodbujanju investicij

V kratkem naj bi prišel v javno razpravo predlog novega zakona o spodbujanju investicij.

Arhiv: Test učinkov na gospodarstvo razširjen

Denar ne raste v bankomatih, 2

Ekonomist dr. Maks Tajnikar se v svojem prispevku, objavljenem 7. februarja na str. 13 v Dnevniku, sklicuje na moj komentar z naslovom Denar ne raste v bankomatih (Nepreslišano, Dnevnik, 6. februar).