Stališča in komentarji

Stališča in komentarji


Brexit: Funt je najbrž že dosegel dno

Ponovna uvedba carin na uvoženo blago, necarinske ovire, zapletena pravila in postopki, ki bodo povzročali dodatne stroške, … je le nekaj nevarnosti, s katerimi se bodo lahko soočala evropska podjetja pri poslovanju z Otokom po izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in severne Irske (v nadaljevanju Združeno kraljestvo) iz EU.

IMF: nadpovprečne rasti se v Sloveniji zaključujejo

Demografija in počasna rast celotne produktivnosti naj bi omejili našo prihodnjo rast med 1,75 in 2 %. To je le eden od podatkov, ki resno opozarjajo na nujnost hitrejše izvedbe reform tudi po mnenju Analitike GZS.

Začetek delovanja koalicije digitalna.si

V petek so se prvič pri ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju zbrali podpisniki izjave o vzpostavitvi koalicije – digitalna.si.

Učinek skupne nabave medicinske opreme: 30 % cene

Med uresničenimi predlogi Vlade RS je v zadnjem poročilu tudi skupno javno naročanje zdravil, medicinskih pripomočkov in opreme.

Delovna reforma prinaša dodatne obremenitve za delodajalce

Ljubljana, 27. 3. 2017 – Mini delovna reforma ne prinaša težko pričakovanih sprememb v smeri večje prožnosti na trgu dela, temveč le še dodatno zaostruje pogoje pri zaposlovanju in odpuščanju, so bili na današnji novinarski konferenci soglasni predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije. Predlagane spremembe treh zakonov (Zakon o delovnih razmerjih, Zakon o inšpekciji dela in Zakon o urejanju trga dela) ne zasledujejo ciljev dokumenta »Za dostojno delo«, zato jih ne podpiramo in zahtevamo umik celotnega paketa predlogov zakonov.

Arhiv: Trump:  ni vse črno, kot se sliši

Arhiv: Trump: ni vse črno, kot se sliši

Med retoriko in dejanji ameriškega predsednika zmaguje mnenje, da bo rast zaradi davčne razbremenitve dobra za vse.

Arhiv: V pričakovanju inflacije?

Arhiv: V pričakovanju inflacije?

Slovenija je še vedno življenjsko odvisna od gospodarskega sodelovanja z nekaj državami EU.

Prestavljena Investicijska konferenca in Vrh

Vrh podjetij v tuji lasti in Investicijska konferenca bosta 30. maja in ne 3. aprila.

50 % vrnjene premije za člane ZRS

Člani ZRS so spet dosegli letni prihranek pri zavarovanju poklicne odgovornosti (v povprečju okoli 50 % vrnjene letne premije).

Nove dajatve na elektriko ne bo

GZS pozdravlja odločitev, da prispevka za prednostno dispečiranje zaenkrat ne bo.