Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Sklenitev sporazuma o prosti trgovini (SPT) med EU in Tajsko - predlogi članov za MGRT

  MGRT obvešča, da se bodo še v prvi polovici letošnjega leta začela pogajanja med EU in Tajsko za sklenitev sporazuma o prosti trgovini (SPT). Pogajanja vodi Evropska komisija (EK). Prav tako kot za ostale SPT, menimo, da bi tudi Slovenija morala EK posredovati svoje prioritete, ki bi jih želela doseči na pogajanjih. Zato vas prosimo, da nam sporočite, kje vidite naš interes za ukinitev carinskih dajatev pri uvozu blaga na Tajsko (naš izvoz) oziroma morebiti pri uvozu iz Tajske v EU.

  Evropska komisija – DG Trgovina je na svoji spletni strani objavila vprašalnik, ki zajema posamezna vprašanja po posameznih področjih, ki naj bi jih bodoči sporazum zajemal. Z vprašalnikom želi Evropska komisija od podjetij in drugih deležnikov zbrati čim več informacij o interesu na navedenem trgu kot tudi o težavah, s katerimi se podjetja srečujejo. Evropska komisija bo na podlagi prejetih informacij določila prioritete ter sprejemala odločitve tekom pogajalskega procesa.  
   

  Ne glede na postavljen rok ministrstvo zbira informacije o interesu podjetij do 31. maja 2013, katere naj zainteresirane stranke, prosimo,  posredujejo neposredno Evropski komisiji na elektronski naslov trade-industry@ec.europa.eu. Hkrati pa prosimo, da se izpolnjen vprašalnik posreduje tudi Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo na elektronski naslov gp.mg@gov.si ter v vednost na naslov mojca.plaznik@gov.si.

   

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi