Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Mamorandum 24

  Ustanovljeno Slovensko združenje za tehnologijo čistih prostorov

  Ustanovljeno Slovensko združenje za tehnologijo čistih prostorov

  Arhiv: Poziv Evropske komisije k predložitvi mnenj o uporabi GDPR

  Poziv Evropske komisije k predložitvi mnenj o uporabi GDPR

  Arhiv: Zbiramo predloge za priznanje Pomladni Veter

  Tudi v letošnjem letu, bomo v okviru 11. konference za mikro, mala in srednja podjetja, podelili priznanje "Pomladni veter".

  SREČNO 2024

  SREČNO 2024

  Arhiv: SKUPŠČINA MSP 2023, BILBAO

  Skupščina MSP 2023 v Bilbau je bila dokaz podjetniškega duha in inovacij v Evropi. Od privlačnih predavanj in delavnic do prepoznavanja izjemnih projektov in opolnomočenja mladih podjetnikov je skupščina zagotovila platformo za sodelovanje in rast. Ko so udeleženci zapustili sveže ideje, nove povezave in skupno zavezanost trajnosti, je skupščina zaznamovala še eno uspešno poglavje na poti evropskih MSP. Skupščine MSP se je na povabilo Evropske komisije udeležila mag. Vida Kožar, direktorica Podjetniško trgovske zbornice.

  Arhiv: Predlog Zakona o soodločanju delavcev pri čezmejnih združitvah, delitvah in preoblikovanju kapitalskih družb - pripombe do 24.11.2023

  Obveščamo vas, da je v fazi medresorskega usklajevanja predlog Zakona o soodločanju delavcev pri čezmejnih združitvah, delitvah in preoblikovanju kapitalskih družb, ki ga prilagamo. Namen predloga zakona je prenos Direktive (EU) 2019/2121 glede čezmejnih preoblikovanj, združitev in delitev (mobilnostna direktiva). S tem se dopolnjuje pravo družb še s pravili soodločanja delavcev pri čezmejnih združitvah, čezmejnih delitvah in čezmejnih preoblikovanjih kapitalskih družb.

  Arhivi