Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Ustanovljena sekcija holistov

          

    V okviru Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) je bila na ustanovnem zboru dne 7. marca 2012 ustanovljena Sekcija holistov, ki združuje gospodarske družbe, samostojne podjetnike, zavode in društva, ki pri svojem delu sledijo definiciji holizma .

    Beseda holizem izhaja iz grške besede holos, ki pomeni cel, celosten. Holizem stremi k univerzalnemu razumevanju človeka in narave, po katerem organizem v fiziološkem, psihološkem in sociološkem pomenu ni le zgolj seštevek sestavnih delov – organov, temveč lahko deluje le kot celota. Pri holističnem zdravljenjuje nujno upoštevati telesne, duševne in družbene dejavnike, ki vplivajo na človeka. Stremeti je potrebno k uravnoteženi celoti,- v zdravem telesu so zdrav um in organi – ker le tako lahko zagotovimo normalno funkcioniranje človeškega bitja.

    Uvodno predavanje z naslovom »Ljudje smo veliko več kot to, kar je moč videti« je imela ga. Anja Žagar, predavateljica in podjetnica. Spregovorila je o ravnovesju med umom in telesom, kako razni dejavniki vodijo v porušenje tega in kakšne so lahko posledice.

    Direktorica Podjetniško trgovske zbornice, mag. Vida Kožar, je predstavila Ustanovni akt in Pravila o organiziranosti in delu sekcije, ki so ju člani tudi sprejeli. Izvoljen je bil 7-članskiizvršilni odbor, zapredsednika sekcije je bil izvoljen gospod Jože Ganesh Puri Lužar, predstavnik Joga v vsakdanjem življenju Novo mesto.

    Fotogalerija





     

    Arhivi