Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Sporazum o prosti trgovini med EU in Korejo

    Koreja, od 1. julija 2011, omogoča,da podjetja z obeh strani trgujejo bolj svobodno in lažje kot kdajkoli prej. To je prvič, da je EP podprl trgovinski sporazum in sprejel spremljajočo trgovinsko zakonodajo, na podlagi novega postopka Lizbonske pogodbe. Sporazum o prosti trgovini med EU in Korejo odpravlja uvozne dajatve za skoraj vse proizvode (98,7 % dajatev v smislu trgovinske vrednosti bo odpravljenih v petih letih), pri vseh oblikah ponudbe pa je predvidena tudi daljnosežna liberalizacija trgovine s storitvami (vključno s telekomunikacijskimi in okoljskimi storitvami, prevozom ter finančnimi in pravnimi storitvami). Sporazum naj bi ustvaril pomembne nove priložnosti za trgovino z blagom in storitvami (po eni študiji do 19,1 milijarde EUR) ter nove priložnosti za naložbe.

    Na vas pa se obračamo v zvezi priprave dokumenta "Analize prostotrgovinskega sporazuma med EU in Korejo in oceno vpliva sklenjenega prostotrgovinskega sporazuma na slovenska podjetja

    Vljudno vas prosimo, za vaše stališče in oceno vpliva sklenjenega prostotrgovinskega sporazuma na slovenska podjetja do srede, 11. aprila 2012.

    STROKOVNA SLUŽBA PTZ


    Pripeti dokumenti

    Fotogalerija





     

    Arhivi