Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Ustanovljeno Združenje trgovskih agentov Slovenije

    Podjetniško trgovska zbornica (PTZ) je dne 10.11.2011 ustanovila Združenje trgovskih agentov Slovenije. Pobuda za ustanovitev je bila dana s strani PTZ že v začetku tega leta s ciljem, da je smiselno iz raznolikosti dejavnosti svojega članstva izluščiti trgovske zastopnike (agente), ki predstavljajo v zbornici preko 600 poslovnih subjektov. Iniciativa je stekla, sledile so animacije, pogovori, sestanki z namenom, da se pridobi večji vzorec zainteresiranih agentov za sodelovanje in da se doreče o bistvenih potrebah za učinkovito delovanje na domačih in mednarodnih trgih ter postavi organizacijski namen skupnega delovanja.

    Odzivnost o povezovanju agentov  iz dneva v dan narašča, ker se zavedajo, da nujno potrebujejo organizirano delovanje in sodelovanje na mednarodnem področju. To jim bo omogočilo  iskanje novih tržišč in pridobivanje ustreznih  izobraževanj z udeležbo domačih in tujih strokovnjakov. Potrebujejo tudi register agentov po branžah, z mednarodno bazo, posebno pa so izpostavili potrebo po učinkoviti pravni in finančni zaščiti v poslovnih pogodbah. Poslovna sodelovanja s podobnimi združenji v tujini pa prinašajo še dobre prakse in informacijo o konjukturnih branžnih gibanjih.

    Člani združenja, katerega novo izvoljena predsednica je MBA Jadranka Bartelj (Galetea d.o.o), so optimistični in pričakujejo tudi strokovno podporo od GZS PTZ in tekoče informacije o aktualnih poslovnih dogodkih. 

    Kontakt: ptz@gzs.si 

    Fotogalerija





     

    Arhivi