Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: 1. letni zbor Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Slovenije

  V torek, 26. oktobra 2010 je potekal prvi letni zbor Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Slovenije, ki deluje pod okriljem GZS - Podjetniško trgovske zbornice.

  Osrednja tema dogodka je bila "Preoblikovanje proizvodnega v tržno naravnano podjetje".

  Zbralo se je več kot štirideset članov. Udeležence je najprej nagovoril predsednik Združenja gospod Mirko Požar. Predstavil je delovanje in uspehe Združenja od njegove ustanovitve maja 2010 do danes, ter predstavil glavne naloge in cilje, za katere si Združenje prizadeva. Poudaril je, da si podizvajalci le združeni lahko izborijo boljše pogoje poslovanja v gradbeništvu in si tako ustvarijo boljši jutri.

  Glavno predavanje "Kaj bi moral vsak podjetnik vedeti o trženju, da bi lažje preživel tudi v slabih časih" je imela prof. dr. Iča Rojšek, redna profesorica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

  Sledila je predstavitev "Internacionalizacija podjetja", ki je udeležence seznalila,  kje lahko dobijo ustrezne informacije pri prodoru na tuje trge. Predstavitev je pripravila Bojana Zarnik, koordinatorka Združenja.

  Na koncu pa je Andrej Vrbančič, direktor podjetja Robotina, predstavil še primer dobre prakse podjetja Robotina pri implementaciji strategije širitve na tuje trge.

  Združenje izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu si prizadeva pomagati članom s strokovnim svetovanjem pri vstopu na tuje trge, poslovnem povezovanju doma in v tujini, izobraževanju ter  pri spreminjanju zakonodaje na področju gradbene dejavnosti.

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi