Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Poslovne priložnosti v Rusiji

    POSLOVNE PRILOŽNOSTI V RUSIJI - PRIPRAVLJALNI SEMINAR OB IZHODNI GOSPODARSKI DELEGACIJI V MOSKVO, SANKT PETERBURG IN SAMARO

    ponedeljek, 8. november 2010, ob 10.00 uri

    v dvorani B / I. nadstropje na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

    Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), Ministrstvo za zunanje zadeve in Gospodarska zbornica Slovenije v času od 16. do 19. novembra 2010 organizirajo gospodarsko delegacijo v Rusko federacijo. Udeležencem delegacije, ki se bodo udeležili konference in poslovnih srečanj v Moskvi, Sankt Peterburgu in Samari in vsem tistim, ki jih zanima prodor na ruski trg, bomo na seminarju predstavili rusko poslovno okolje in potenciale za krepitev gospodarskega sodelovanja med državama.

    Rusija, največja država na svetu in hitro rastoča država iz skupine BRIK, velja za tradicionalno tržišče za slovenska podjetja, saj nudi veliko priložnosti za preboj le-teh. Slovenija se zaveda potencialov, ki jih nudi ruski trg, zato mu posveča vedno več pozornosti. Slovenska podjetja so bila doslej uspešna na področju farmacevtske in avtomobilske industrije, gradbeništva, kemične industrije (barve in lahki), elektrotehnične opreme in strojegradnje. Svojo prisotnost na tržišču v zadnjih letih krepijo tudi na področju logistike, prehrambene industrije in informacijsko-komunikacijskih tehnologij, nove priložnosti za tuja podjetja pa predstavlja tudi visokotehnološki sektor.

    Na seminarju bo udeležence pozdravil dr. Doku Zavgajev, veleposlanik Ruske federacije v Ljubljani, o svojih izkušnjah na ruskem trgu pa bodo spregovorili predstavniki slovenskih podjetij.

    Udeležba na seminarju je brezplačna. Prijavite se lahko najkasneje petka, 5. novembra oz. do zasedenosti prostih mest. Izpolnjeno prijavnico lahko pošljete po elektronski pošti na naslov masa.repez@gzs.si. Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu masa.repez@gzs.si ali telefonski številki 01/ 58 98 113.

    Vljudno vabljeni!

     


    Pripeti dokumenti

    Fotogalerija





     

    Arhivi