Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Slovensko-kosovska poslovna konferenca in bilateralna srečanja gospodarstvenikov, 08.09.2010

     Slovensko – kosovska poslovna konferenca in bilateralna srečanja gospodarstvenikov

    Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s »Slovensko kosovskim poslovnim združenjem« iz Prištine organizira slovensko – kosovsko poslovno konferenco in bilateralna srečanja med slovenskimi in kosovskimi gospodarstveniki. Gre za prvi obisk tako številčne gospodarske delegacije Kosova v Sloveniji.
    Dogodek se bo odvil 8. septembra 2010, ob 9:30 uri, dvorana A, GZS.

    Poslovne okolje v R Kosovo postaja eno najbolj dinamičnih v regiji. V letu 2009 je gospodarstvo beležilo kar 4,2% rast bruto produkta. Kosovo ima najnižje davčne stopnje v regiji. Največjo pozornost in pravno zaščito namenja tujim investicijam, posebej v infrastrukturo. Slovenska podjetja so tradicionalno dobrodošla in število vstopov malih in srednjih slovenskih podjetij se povečuje, ustanavljajo predstavništva in poslovanje širijo tudi na sosednji albanski trg. Kosovo kot 2,3 milijonski trg ima najmlajšo populacijo v primerjavi z EU državami. Kar 75% populacije je staro do 35 let, 90% mladih govori tekoče angleško. Stopnja brezposelnosti je 40%. V zadnjem letu velja največja pozornost kosovskim javnim naročilom in procesu privatizacije podjetij, kjer nastopa čedalje več mednarodnih podjetij. Trg je dinamičen, plačna politika pa stabilna.

    Vabimo vas, da se konference in srečanj udeležite in se seznanite z možnostmi poslovanja na Kosovu ter navežete nove poslovne stike na tem perspektivnem trgu.

    Prijave preko spodnje spletne prijavnice do: 6. 9. 2010, do 24.00 ure.

     

    Poslovno konferenco sofinancirata JAPTI in Ministrstvo za gospodarstvo RS


    Pripeti dokumenti

    Fotogalerija





     

    Arhivi