Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Obisk delegacije GZS PTZ v organizaciji Sekcije malih trgovcev v Srbiji

    4. in 5. novembra se je delegacija malih podjetnikov in trgovcev v organizaciji Sekcije malih trgovcev, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, mudila na dvodnevnem obisku v Srbiji.

    Namen poslovne delegacije je bil krepitev poslovnih povezav in sodelovanja med slovenskimi in srbskimi malimi podjetji, predvsem iz dejavnosti trgovine. Delegacije se je udeležilo trinajst podjetij (7 mikro, 3 malih, 2 srednji, 1 veliko).

    V okviru dvodnevnega obiska smo obiskali občino Inđijo, kjer je slovensko delegacijo sprejel tamkajšnji župan, Goran Ješić. Predstavil je poslovno okolje in možnosti tamkajšnjih vlaganj.

    Privlačnost za vlaganja dokazuje Metalcinkara, ena izmed večjih slovenskih investicij v R Srbiji, katero smo si udeleženci tudi ogledali. Na sestanku Slovenskega poslovnega kluba V Beogradu je delegacija prisostvovala predavanjem, g. Aarona Marka, na temo uspešnega vodenja in managiranja.

    Sledila je poslovna konferenca na Privredni komori Srbije, na kateri je bil prisoten tudi slovenski veleposlanik v Beogradu Nj. Eksc. Franc But. Na konferenci je mag. Kožar Vida, direktorica PTZ  predstavila  podjetniški potencial Slovenije in kako si za njegovo promocijo in spodbujanje prizadeva GZS-Podjetniško trgovska zbornica.

    Obisk se je zaključil z bilateralnimi srečanji slovenskih ter srbskih podjetnikov in trgovcev. Na GZS PTZ smo ob zaključku skupaj z udeležneci ocenili, da je organizacija takšnih srečanj malih podjetnikov z malimi na drugi strani nujno potrebna, zanimiva, zato jo bomo organizirali tudi v letu 2011.

    Občina Indjija Srbija: http://www.indjija.

    Privredna komora Srbije: http://www.pks.rs/

    Slovenski poslovni klub Beograd: www.spk-belgrade.eu/view.php

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi