Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Nove omejitve za male kurilne naprave, ki se dajejo na trg

    V javni obravnavi je osnutek uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav.

    Povezava na novico in osnutek uredbe: http://www.mop.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/12455/6792/6f37e2805fedfc8473d7db1cc028a319/.

     

    Ključni poudarki predvidenih sprememb so:

    • omejevanje dajanja na trg malih kurilnih naprav slabšega kakovostnega razreda,
    • zaostritev zahtev glede prvih meritev in obratovalnega monitoringa za kurilne naprave z vhodno toplotno močjo enako ali večjo od 500 kW in manjšo od 1 MW, ki uporabljajo trdno gorivo ter delno ali v celoti proizvajajo toploto za soproizvodnjo ali proizvodnjo elektrike ali za izvajanje tehnoloških procesov. Le-te se z vidika izvajanja prvih meritev in obratovalnega monitoringa obravnavajo po novem kot srednje kurilne naprave. Ne glede na strožje zahteve za izvajanja obratovalnega monitoringa pa ostajajo mejne vrednosti emisij za te kurilne naprave enake mejnim vrednostim emisij za male kurilne naprave.

    Če imate  v zvezi s predlagano spremembo uredbe  pripombe, jih pošljite najkasneje do 17.5.2016 na naslov gp.mop@gov.si in nam v vednost: ptz@gzs.si.

    Fotogalerija





     

    Arhivi