Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Izjava za javnost - novosti za člane GZS PTZ

    IZJAVA ZA JAVNOST – zajtrk z novinarji (PODJETNIŠKO TRGOVSKA ZBORNICA)

     Na današnjem zajtrku z novinarji je GZS Podjetniško trgovska zbornica (PTZ) predstavila nekaj novosti, ki jih v letu 2017 načrtujejo za člane PTZ:

     Nova storitev »Moj velik posel«  vključuje osnovne elektronske storitve, ki jih člani PTZ lahko koristijo pod  ugodnimi pogoji:

    • Prejem in hramba eRačunov od partnerjev (domačih in tujih) in javne uprave - zakonsko skladno ePoslovanje ter možnost pošiljanja
    • Povezava z računovodskimi storitvami in rešitvami (aplikacijami)
    • Digitalna podpora nabavnemu procesu in dodatne informacije o ponudbah na trgu
    • Možnost menjave dobrin namesto gotovinskega plačila
    • Come-into-contact.com (vpis v mednarodno platformo za prodajo in distribucijo)

    Članom omogočamo ugodnosti pri vpisu v vodilno mednarodno platformo za prodajo in distribucijo - Come into Contact, ki omogoča povezovanje trgovskih agentov in proizvodnih podjetij v več kot 16-ih državah sveta. Predstavlja vir podatkov, ki proizvajalcem omogoča iskanje trgovskih agentov in trgovskim agentom iskanje novih dobaviteljev.

    Novi Zakon o voznikih prinaša številne spremembe: člani Združenja šol vožnje Slovenije ocenjujejo, da bodo nekatere prispevale k vzpostavitvi enotnejših pogojev poslovanja šol vožnje. Združenje si je v času priprave sprememb zakona prizadevalo za spremembe, s katerimi bi se omejilo v preteklosti ugotovljene zlorabe na področju usposabljanja kandidatov za voznike, sive ekonomije, dela na črno, davčnih utaj, delovnopravne zakonodaje. Neodgovorna dejanja nekaterih podjetnikov ne vodijo k ustrezni usposobljenosti voznikov in škodijo ugledu celotne dejavnosti. Verjamemo, da je le na osnovi bolj poenotenih minimalnih pogojev poslovanja vseh šol vožnje mogoče graditi kvaliteto dela v šolah vožnje in zagotavljati boljše usposabljanje voznikov ter posledično skrbeti za večjo prometno varnost. Svoje poglede na uveljavljene spremembe pa smo vam pripravljeni tudi dodatno predstaviti.

     V sklopu GZS - PTZ že več let deluje tudi ZMTS – Združenje malih trgovcev Slovenije. V sklopu združenja pa se je lani organizirala še »Veriga ZMTS«, ki združuje preživele male živilske trgovce. V »verigi« so trenutno nosilci štirje veleprodajni trgovci: FAMA Vipava, Makedonija -Trade, ABK Trzin in Media Ljubljana, ki so nosilci oskrbe na debelo za 56 članov – malih trgovcev po celotni državi. Veseli pa, da število članov še narašča. V mesecu maju je »Veriga ZMTS« sprejela strateški dokument združenja, z rešitvami kako ohraniti pri življenju preživele podeželske trgovce in kako spodbuditi ponovno odpiranje trgovin na podeželju in seveda tudi v starih mestnih jedrih.

    Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov (SLO-MED) je med drugim predstavilo sprejet Etični kodeks poslovne prakse, sejem MEDICAL in SRIP medicina. V SLO-MED-u sprejet ETIČNI KODEKS POSLOVNE PRAKSE MEDTECH EUROPE, kjer bo predstavljeno sodelovanje z zdravstvenimi delavci in institucijami pod določenimi načeli, ki jih kodeks evropskega združenja proizvajalcev medicinskih pripomočkov in in-vitro diagnostike MedTech opredeljuje zelo strogo. SEJEM MEDICALGZS PTZ - SLO-MED kot partner Pomurskega sejma za povezovanje različnih deležnikov v medicini (krovne državne institucije, industrija, zavodi, zveze in društva bolnikov ter nacionalne invalidske in humanitarne organizacije, ki zagotavljajo bogato, s stroko in izkušnjami podprto dogajanje).

    SRIP MEDICINAVlada Republike Slovenije je 20. 9. 2015 sprejela Slovensko strategijo pametne specializacije (S4), kjer kot podporno okolje izvajanja strategije navaja strateško-inovacijska partnerstva (SRIP). Njihova glavna naloga bo sistematično povezovanje podjetij in institucij znanja, ki imajo velik inovacijski potencial. Spodbujali bodo tudi skupna vlaganja v razvojne projekte, razvoj človeških virov, vzpostavljanje verig vrednosti in povečanje skupnih vstopov na tuje trge. SRIPi se bodo vzpostavili na prioritetnih področjih S4, med  katerimi je tudi področje Zdravje-medicina. Sekcija SLO-MED na GZS-ju se bo v področje Zdravje-medicina, ki ga koordinira SIS-EGIZ, vključevala kot nosilni partner verige vrednosti na področju Aktivnega in zdravega staranja. K sodelovanju bodo povabljena podjetja in institucije znanja, ki bodo s svojimi inovativnimi idejami prispevali k reševanju problematike.

    Podjetja, ki so člani MEDTECH EUROPE morajo kodeks implementirati do konec leta 2017, medtem ko za vse člane MEDTECH EUROPE –vsa nacionalna združenja velja, da to storijo najkasneje do leta 2020.

    Kontakt za več informacij: ptz@gzs.si, telefon 01 58 98 312.


     

    Fotogalerija





     

    Arhivi