Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Evropska reforma DDV – javno posvetovanje

    Zaradi kompleksnosti in razdrobljenosti sistema DDV v EU so stroški spoštovanja predpisov v zvezi z DDV za MSP na splošno sorazmerno višji kot za velika podjetja. Komisija zato poleg nove strategije za enotni trg pripravlja celovit sveženj poenostavitev za MSP, katerega namen bo ustvariti okolje, ki bo ugodno za njihovo rast in naklonjeno čezmejni trgovini. Komisija je že oblikovala akcijski načrt, v katerem določa ukrepe za prilagoditev sistema DDV za potrebe malih in srednjih podjetij in predlaga možnosti za posodobljeno politiko o pravilih EU, ki urejajo stopnje DDV.

    Z namenom, da oblikuje ustrezno posebno shemo za mala podjetja je v teku Javno posvetovanje v zvezi z direktivo o DDV in posebno ureditvijo za mala podjetja.

    Obveščamo vas, da je odprto javno posvetovanje v zvezi z direktivo o DDV. Skladno z akcijskim načrtom Komisija pripravlja predlog za posodobitev in poenostavitev sistema DDV za čezmejno elektronsko poslovanje, zlasti za MSP.

    Komisija želi s posvetovanjem pridobiti stališča poslovanja, javnosti in reprezentativnih organizacij.

    Javno posvetovanje poteka do 20.03.2017.

    Vabimo vas, da v postopku posvetovanja izrazite svoje mnenje stališča in predloge. To lahko storite neposredno preko vprašalnika komisiji ali nam pišete na ptz@gzs.si.

    Fotogalerija





     

    Arhivi