Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Podjetniško trgovska zbornica aktivna v Evropskem združenju malih podjetij ESBA

    Člani Skupščine ESBA so soglasno izvolili 20. junija 2017 v Bruslju mag. Vido Kožar, direktorico PTZ za podpredsednico ESBE (Senior Vice President ESBA in članica Board of  Directors). V ESBO je pristopila nova članica Hrvaška. Generalni sekretar ESBA, g. Patrick Gibbels, je predstavil dokument ESBA 2.0 glede nadaljnjih aktivnostih ESBE v prihodnje. Potrjeno je bilo finančno poročilo 2016 in predstavljene aktivnosti 2017.

     Letni dogodek ESBA z naslovom »Keeping the Better regulation Agenda Relevant in Challenging EU times«. Uvodoma je podjetnik g. Lars Andersen predstavil težave, ki jih ima pri mednarodnem poslovanju, npr. obstaja 27 različnih shem po državah EU glede obračunavanja VAT. Glavni (enourni) govornik je bil g. Timmermans Frans, Commission First Vice-President. Poudaril je, da je bilo na tem področju kar veliko narejenega, veliko pa še mora biti narejenega do konca njegovega mandata. Zahtevna dokumentacija za MSP-je izboljšuje na drugi strani konkurenčnost velikih podjetij. Podjetniki so poudarili velik problem neplačil velikih podjetij malim podjetjem v EU državah. Zelo velik problem v EU vidi Timmermans v »geoblockingu«.

    Članica ESBA, Ewa Kubel, je poudarila, da na Poljskem podjetniki sploh ne vedo, kaj je to npr. Small Business Act. Dogodka se je udeležila večina organizacij, ki delujejo v Bruslju, na področju SME's in tudi podjetniki. 

    Fotogalerija





     

    Arhivi