Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Povračilo stroškov delovnega preizkusa

    Zavod RS za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo, ki delodajalcem omogoča, da brezposelne iz ciljne skupine preizkusijo in spoznajo na konkretnem delovnem mestu, še preden se odločijo, da jih zaposlijo. Zavod bo delodajalcem povrnil upravičene stroške delovnega preizkusa, udeležencem pa izplačal dodatek za aktivnost in prevoz.

    Skladno s pogoji javnega povabila se lahko v delovni preizkus vključijo brezposelni, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih, ne glede na njihovo starost in trajanje brezposelnosti. Program traja od najmanj 100 ur do največ 1 meseca. Izjema so invalidi, pri katerih lahko traja vključitev več kot 1 mesec. Udeleženec se na konkretnem delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu (najmanj 20 ur) preizkuša praviloma polni delovni čas. En mentor lahko hkrati spremlja največ 5 vključenih udeležencev.

    Delovni preizkusi se morajo zaključiti do 31. 10. 2018.

    Podjetja lahko oddate ponudbo osebno ali po pošti glavno pisarno pristojne območne službe Zavoda RS za zaposlovanje, do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, oziroma najkasneje do 31. 7. 2018 do 13:00, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

    Fotogalerija





     

    Arhivi