Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Predlogi PTZ za oblikovanje programskih usmeritev delovanja in krepitve GZS

    Dne 23. 10. 2017 se je sestal upravni odbor Podjetniško trgovske zbornice. Prisotni so se seznanili z novimi obveznostmi, ki jih podjetnikom nalagajo okoljevarstveni predpisi. Posebno pozornost so vzbudile nove zahteve Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki določa razširjeno odgovornostjo podjetij za odpadno embalažo. Podjetnikom nalaga obveznost: 

    • vpisa vsake osebe, ki daje embalažo v promet, ne glede na maso te embalaže, v evidenco oseb, ki dajejo embalažo v promet,
    • vodenja evidence o masi embalaže, dane v promet, ločeno po vrstah embalažnih materialov, in
    • poročanja (enkrat letno) pristojnemu organu. 

    Seznanili so se tudi z izzivi in prednostmi, ki jih podjetjem nudi prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo ter shemami in standardi, ki so namenjeni spodbujanju primernejšega ravnanja z okoljem in obveščanju javnosti o vplivih dejavnosti na okolje.


    Člani upravnega odbora Podjetniško trgovske zbornice so novemu predsedniku GZS g. Boštjanu Gorjupu izpostavili ključne težave, ki bremenijo njihovo poslovanje in pričakovanja glede oblikovanja programskih usmeritev delovanja GZS. Izpostavili so vlogo Podjetniško trgovske zbornice in njen položaj ter delovanje znotraj GZS ter vlogo in pogosto zapostavljenost malega gospodarstva v slovenskem prostoru. Spregovorili so o načrtih in aktivnostih, s katerimi bi dosegli zniževanje obdavčitev ter preprečili beg kvalificiranih kadrov v tujino. 

    Upravni odbor je sprejel tudi izhodišča za Program dela in finančni načrt Podjetniško trgovske zbornice za leto 2018. Sprejel je tudi model in cenik članarine PTZ, ki ostaja enak kot v lanskem letu.

    Fotogalerija





     

    Arhivi