Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Sekcija refleksoterapevtov organizira 16. strokovno srečanje

    Sekcija refleksoterapevtov  organizira 16.strokovno srečanje 
    Pridružite se nam v petek, 1. decembra 2017 ob 10h, v dvorani A, Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

    Srčno vabljeni!

    PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA

    Prijavnica za fizične osebe

    Prijavnica za pravne osebe

     Ob 20 letnici delovanja sekcije se vsebine predavanj in nastopov nanašajo na povezovanje in podporo z več vidikov.

    Temo o odgovornosti in samorasti posameznika bo z vidika psihologije predstavila prof. Katarina Lavš Mejač. Predavanje ima naslov »Vse se začne in konča pri nas samih«, kar razloži: »Ni se težko strinjati s filozofom Morinom, da je človeku najbolj nepoznana kontinent človek sam. Da bi se vsaj malo bolje spoznal, da bi prek sebe našel pot do drugih, mu je lahko v veliko pomoč in oporo SAMOSPRAŠEVANJE, ki služi razjasnitvi misli, idej, namer in nam omogoča, da z večjo stopnjo zavedanja, pripravljenosti in odločnosti vstopamo v novo, kakršnokoli že. Za svoje negativne občutke skoraj vedno najdemo krivce, a z iskrenim samospraševanjem lahko počasi prihajamo do zavedanja, da se mi tako počutimo in da te naše občutke lahko spremenimo samo mi in nihče drug.«  

    Skupina dr.Ravnika obravnava dve temi in sicer prva govori o razstrupljanju organizma z uporabo različnih metod s pomočjo aloe vere in drugih substanc preko refleksnih točk na stopalih; druga pa o prepoznavnosti in vključenosti refleksoterapije v izobraževalnih procesih različnih nivojev v Sloveniji.

    Ana Rajgelj, refleksoterapevtka, se bo predstavila s prispevkom Refleksoterapija med mladimi. Iz svoje prakse pripoveduje o nepoznavanju in podcenjevanju tehnike med mladimi, pa tudi o nejasnostih v poimenovanju, s čimer se srečuje pri študiju velnesa.

    Andrej Vuk, pripravlja predstavitev nove ciljne tehnike Bothmer gimnastike.

    Katarina Arko, refleksoterapevtka, se bo predstavila z vadbo z naslovom Terapevt v odlični formi – samopomoč. Teoretični del se nanaša na pretočnost energije skozi organe po metodi Z dotikom do zdravja N.Zupan, izbrane vaje  pa na povezavo organov z mišicami in upoštevanje meridianske ure.

     

     Predsednica Sekcije in organizator srečanja

    Nada Tomazin Dokl


     

    Fotogalerija





     

    Arhivi