Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je 15.12.2017 objavil  javno povabilo za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc. Javno povabilo je odlična priložnost za začetek prilaganja kadrovske politike posameznega podjetja na demografske spremembe. Spodbude so namenjene vsem podjetjem (mikro, malim, srednjim in velikim gospodarskim družbam) za pripravo strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, kjer bodo podjetja, glede na št. zaposlenih, lahko pridobila od 1.500 do 3.000 EUR. Sredstva so namenjena za:

    1. SKLOP A: Priprava strategije za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih);
    2. SKLOP B: Sofinanciranje razvoja kariere s krepitvijo kompetenc starejših zaposlenih, in sicer z naslednjimi aktivnostmi:
      • udeležba v motivacijskih programih za starejše zaposlene, 
      • izdelava načrta osebnega in poklicnega razvoja starejših zaposlenih, 
      • usposabljanja na področju vseživljenjske karierne orientacije ter pridobivanje kompetenc starejših zaposlenih (usposabljanja, nacionalna poklicna kvalifikacija, dodatne kvalifikacije).

    Za posameznega starejšega zaposlenega bodo podjetja lahko pridobila do 1.834,00 EUR.

    Prijavo bodo podjetja lahko oddala od 15. 1. 2018 dalje do porabe sredstev oziroma najkasneje do 30. marca 2018.

    Celotno besedilo razpisa s pogoji za prijavo je objavljeno na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada.

    Fotogalerija





     

    Arhivi